Probeer eens een sportdrank uit wel heel onverwachte hoek

Wanneer een afgetrainde sporttrainer het tegen je zou zeggen, zou je eerste reactie waarschijnlijk alsnog lacherig zijn. Hij heeft jaren gewerkt aan zijn eigen lichaam en wil jou op weg helpen om ook zo’n lichaam te krijgen – waarom zou hij tegen je liegen? Voor het perfecte herstel na een intensieve training / marathon, moet je een biertje pakken! Maar dan natuurlijk wel alcoholvrij. 

Alcoholvrij bier al sportdrank

Maar waarom dan alcoholvrij bier? Uit onderzoek blijkt dat de isotonische waarden, die je nodig hebt voor je herstel, enorm hoog zijn. Daarnaast is het rijk aan koolhydraten en natuurlijk genoeg vocht. Bier bestaat voor 95% uit water en dat is bij alcoholvrij bier niet anders. Wat we natuurlijk al langer wisten, is dat bier in het algemeen veel vitamines bevat – wat ook zorgt dat je niet zo vervelend verkouden wordt na een lange hardloopwedstrijd. De stof (de polyfenolen) waar wetenschappers zeker van zijn dat  helpt komt van nature voor in bier, wijn en in bijvoorbeeld mango’s en granaatappelen. Maar in tarwebier lijkt het optimaal te zijn.

www.youtube.com/watch?v=S6NhLPEgvmQ

Zoals in dit Duitse filmpje gezegd wordt – maar waar je waarschijnlijk niet zoveel van begreep – caloriearm, hoog aan isotonen en vol vitaminen. Erdinger positioneert zichzelf als dé dorstlesser na het sporten en dit wordt zelfs goedgekeurd door vele sportbonden. Sterker nog, ze keuren het niet goed maar laten Erdinger halve liters bier uitdelen aan de finish van belangrijke sporten. Overigens is de dame in het filmpje Duits biatleet, de jongste ooit die drie keer wereldkampioen werd – Magdalena Neuer. Zij is dus drie keer wereldkampioen geworden in een sport waarbij je enorme afstanden moet langlaufen, op tijd rustig moet worden om te kunnen schieten en dan ook nog zo snel mogelijk. Waarschijnlijk kunnen we haar dus wel vertrouwen op dit gebied.

De alcohol vrij versie van Erdinger is sowieso te koop bij vele slijterijen. In de supermarkten nog niet overal, omdat het zo’n onhandig grote maat is. Maar mocht je het willen proberen, kun je altijd online je ‘sportdrank’ bestellen.

Related Posts