Wij waren bij CT Coffee & Coconuts

Binnen 10 minuten plaatst onze collega je boven of beneden.

Twee binnenkomende mannen kiezen desperate om ‘te hangen aan de bar’, maar wij houden vol. Tegen mijn principes in staan we in de rij voor een plekje. Subtiele kunst vol bekende gezichten aan de muur varieert in prijs van origineel €3500 euro tot nu afgeprijsd tot €1500 euro. Bekende gezichten als Jimi (Hendrix), John (Lennon), Tom (Waits) en Chaka (Khan). Een charmante dame (de plaatswijzer) vraagt hoeveel personen, in dit geval natuurlijk twee. Net als de twee wachtenden voor ons. Yes, dit is CT Coffee & Coconuts, gevestigd in het oude Ceintuur Theater – de plek waar we naar boven worden geleidt om op de ‘sit sacks’ te mogen zitten. Als we op de zitzakken zitten, wat in het Engels natuurlijk bean bags heet, kunnen we de onmogelijk uitgebreide kaart inspecteren; variërend van koffie tot daadwerkelijke kokosnoot juices of drankjes met kokosnoot erin.

Omdat deze dag al begon met twee bakken koffie, besluit ik toch voor een juice te gaan, super bewust. Coconut Dream it is, hoe vunzig de naam is zo lekker klinkt de beschrijving; mango, banaan, kokoswater, komkommers en kokosbloemsuiker. Vijf piek, niet niks, niet veel. Na mij wordt een Tasty Tom besteld; tomaat, bleekselderij, biet, peterselie, waterkers en spinazie. Op de (eerste vraag de ook in mij op kwam) of er wodka bij kon, werd negatief geantwoord; CT Coffee & Coconuts serveert geen sterke drank. Bummer. Overigens is het twee uur in de middag – ik kies mijn vriend(inn)en uit op hun alcoholgebruik. Verantwoord is het wel, want naast jong en hip is ouderschap hier ook een codewoord; ik vind kleine meisjes in Mega Mindy pakken een voorbeeld van goed ouderschap.

Coconut Dream; een groene smurrie rook nog nooit zo lekker; komkommer ruikt sowieso overheersend. Zo smaakt het ook – komkommer met een vleugje kokos. Goed te doen! De Tasty Tom ruikt overheersend aards, waarschijnlijk de spinazie en waterkers. De smaak valt over te twisten, de eerste slok is apart. De tweede slok aparter omdat je dan gaat letten op de smaken die je naast de spinazie proeft en merkt dat je de spinazie wel heel erg proeft. ‘Ik heb hem bijna op, yes’ – ik schijn de Tasty Tom iets minder vies te vinden dan degene van wie hij is.

Bewust is goed, bewust is hip. Maar bewust moet wel je smaak zijn. De Fine Foods die om ons heen geserveerd werden lijken me heerlijk en verse granola wil ik elke ochtend als ontbijt. De juices zijn vast gezond, maar echt juichen deed ik er niet van. Ik kom graag een keer terug, want het interieur klopt tot op de laatste centimeter en de koffie rook aantrekkelijk vers.

 

Related Posts