Tech Talk | ‘s Werelds dunste en lichtste notebook – ever

Vergeet de Macbook Air, hier is de HP Elitebook Folio. Hewlett-Packard vindt de zakelijke laptop opnieuw uit en introduceert de dunste en lichtste notebook die ooit is gemaakt. De HP EliteBook Folio is dunner dan een AA-batterij, weegt minder dan een kilo en heeft een 4k(!) display. Oftewel, alle ingrediënten die een laptop een fijn apparaat maken voor de veelzijdige gebruiker die veel van zijn device vraagt.

Het design van de HP Elitebook Folio

Wij zijn erg visueel ingesteld en vinden een lekker uiterlijk minstens zo belangrijk als goede specificaties. Vandaar dat we hier als eerste de aandacht op vestigen. De EliteBook Folio is 12,5 inches, wat een fijn schermformaat is. 11 inch is net te klein en 15 inch weer net te groot om makkelijk mee te kunnen nemen. Zoals we eerder vermeldde is de EliteBook Folio dunner dan een AA-baterij, maar om daar even specifieker in te zijn; hij is 12,4 mm dun. De Macbook Air doet het daarentegen met 17 mm, best een goede score dus.

IMG_6993

De notebook is vervaardigd uit een gepolijst aluminium behuizing. Dit zorgt ervoor dat het uiterlijk robuust en maar toch stijlvol oogt. Werken doen we tegenwoordig op verschillende locaties, op verschillende tijdstippen en tegelijk met de dingen die we privé doen. De 145 graden hoek van een normale notebook kan beperkend zijn voor de productiviteit. Om dit probleem aan te pakken heeft de EliteBook Folio een 180 graden pianoscharnier, waardoor het device uitgeklapt kan worden zodat gebruikers meer flexibiliteit hebben en beter kunnen samenwerken. Ook het geluid is meer dan goed dankzij een samenwerking met Bang & Olufsen.

IMG_7029

Het edge-to-edge glazen display van de EliteBook Folio heeft een optionele Ultra HD (UHD) 4K scherm dat prachtige details biedt, mogelijk gemaakt door een ongelooflijke pixeldichtheid van 352 pixels per inch.  Dit zorgt ervoor dat beelden meer levendig en levensecht lijken. Het device is bovendien fanless en de batterij kan tot wel 10 uur mee. Door het ontwerp en de materialen hebben de ingenieurs van HP ruimte vrijgemaakt voor een HP Long Life Battery die meer dan drie jaar meegaat.

www.youtube.com/watch?v=EWXCdVTvPMw

De dunste en de lichtste notebook – ever!

IMG_7079

Wij namen de notebook een dagje mee tijdens onze dagelijkse bewegingen door Amsterdam. We werkten er mee op verschillende locaties en merkten hierdoor hoe fijn het is om een lichtgewicht laptop te hebben. Waar je ook heen gaat, je merkt niet eens dat je ‘m bij je draagt.

[button color=”white” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”samewindow” url=”https://www.centralpoint.nl/nieuws/nieuwe-hp-elitebook-folio-g1-is-nu-op-voorraad-20593/”]Bestel hier jouw HP EliteBook Folio[/button]

Related Posts