Waar eet je dit weekend zonder overspoeld te worden door feestgangers

Het is vrijdag dus we willen je graag helpen met plannen maken voor het weekend. En nee we bedoelen niet ADE. Er zijn namelijk zowaar ook mensen die niet het hele weekend op de dansvloer staan en dan kan een rustig plekje in Amsterdam vinden knap lastig worden. Dus voor wie rustig een hapje wilt eten in Amsterdam dit weekend zijn wij opzoek gegaan naar de leukste plekjes, buiten het centrum.

Een van de leuke dingen van Amsterdam is dat het altijd bruisend gezellig is. Op vrijdag een leuk terrasje vinden is meestal dan ook niet moeilijk want alles zit gezellig vol. Een nadeel van Amsterdam is dat het soms iets té gezellig is. Vooral tijdens dit soort grote evenementen kan het lastig zijn om een leuk plekje te vinden zonder aan de bar te moeten eten of omringt te worden door een groep schreeuwende Britten (even oprecht, waarom loopt half Engeland hier altijd rond?). Voor wie toch zijn normale weekend niet om wilt gooien hebben we even gezocht naar wat leuke plekjes, dit keer net buiten het centrum (daar zijn namelijk soms ook dingen te doen, geloof ons, echt!).

Café Modern – Noord
De vestiging in een oud bankgebouw in Amsterdam Noord maakt deze plek sowieso al bijzonder. Met een vast 4-gangen menu hoef je je geen zorgen te maken over wat je bestelt, de chef bepaalt wat er op tafel komt (aansluitend bij jouw dieet natuurlijk). Het heet ‘café’ maar is eigenlijk gewoon een mooi restaurant met een leuk sfeertje. We hebben gehoord dat er beneden nog een oude bank kluis zit waar je nog wel eens een dansje kan wagen. Daarbij zit er ook nog een leuk hotelletje boven (Sweet Dreamz) mocht je avond echt goed verlopen. Vol verassingen dus dit plekje.

Waar: Meidoornweg 2, Amsterdam Noord
Prijsklasse: €€ – 4 gangen voor €40

De Vergulden Eenhoorn – Oost
Dit rijksmonument is oprecht een beetje weg in eigen stad. De boerderij uit 1702 ligt omringt door groen aan de ringdijk, middenin Amsterdam. Ook dit plekje is veelzijdig; het heeft een restaurant, café en hotelletje. Mocht het nog droog worden dat weekend dan is er een grote picknicktuin aanwezig, maar zo niet dan is het binnen ook bijzonder, het is namelijk een oude koeienstal. Lokaal vers eten uit eigen land, verstopt in de hoofdstad.

Waar: Ringdijk 58, Amsterdam Oost
Prijsklasse: € – Hoofdgerecht €18-20

Wilde Zwijnen – Oost
Het restaurant op het Javaplein in Amsterdam Oost heeft een 3- en 4-gangen menu samengesteld door de chef. Het eten is gebaseerd op de Nederlandse keuken met producten uit de streek en het seizoen. De staff is gezellig en de sfeer is zeker ook niet verkeerd. Daarnaast hebben ze sinds twee jaar nu ook een eetbar naast het restaurant voor de kleinere hapjes en drankjes, perfect voor een bierie in het weekend.

Waar: Javaplein 23, Amsterdam Oost
Prijsklasse: €€ – Hoofdgerecht €20 en 4-gangen voor €37,50

Van Mechelen – Zuid-West
Stadscafé Van Mechelen is een soort trendy Belgisch biercafé in Zuid-West Amsterdam. Met een wat informelere sfeer kan je hier genieten van allerlei soorten drankjes en hapjes met een wat persoonlijkere interactie met het personeel. Perfect voor een wat snellere maaltijd of juist extra lang hangen aan de bar. De aankleding is wat industrieel waardoor de stijl een tikje vintage oogt.

Waar: Sloterkade 96/97, Amsterdam Zuid-West
Prijsklasse: € – Café-hap ± €14 of Hoofdgerechten ± €17

Boeit dit je niks omdat je het hele weekend op ADE staat? Daar hebben we ook nog wel tips over, onder andere cafeïne bitterballen, pillen en ochtendfeestjes.

Related Posts