Styleguide: Steve van Stranger Things legt uit hoe ook jij zijn haar kan krijgen

Joe Keery is de acteur achter het meest gelikte kapsel van Netflix. Zijn geföhnde haar golft zo heftig dat je daar een surftoernooi op kan organiseren. Ook het matje is een prachtstuk uit de jaren ’80. In aflevering 6 loopt Steve samen met Dustin Henderson en legt hij uit hoe zijn iconische haar in elkaar zit.

Na zijn grootste levensgeheim te hebben verklapt zegt Steve: “Vertel dit aan iemand en ik maak je af”.

Niet nu al een sprint trekken naar de dichtstbijzijnde drogisterij; Farrah Fawcett-spray bestaat al niet meer sinds 1984. Hetzelfde jaar waarin Stranger Things 2 zich afspeelt. Toch is er hoop voor de mannen met futloos haar. Joe Keery heeft in een interview met tijdschrift Esquire uitgelegd hoe hij zijn haar doet.

In zijn dagelijks leven doet hij niet veel bijzonders met zijn haar. “Het is niet alsof ik iets doe voor mijn haar, ik was het om de drie tot vier dagen, mensen lijken betoverd door mijn haar,” zegt Keery. “Het komt door het haar van mijn ouders”.

Verder is hij lovend over de haarstyling op de set.

“Ik denk dat dat product niet meer wordt gemaakt. Je zou het vast wel op eBay kunnen vinden. De prijzen schieten de komende twee weken waarschijnlijk omhoog, of Netflix brengt het weer uit.

Het kapsel zelf is heel goed. En een goed kapsel is het halve werk. Het is een kwestie van het matje föhnen.Sarah Hindsgaul, die over de kapsels op de set gaat, is fantastisch. Zij is de beste. Zij heeft de kapsels van de hele set ontworpen. Haar werk is zo accuraat en subtiel. Het is niet in-your-face ’80s, maar smaakvol. Zij is de haar-guru.”

Steve heeft gelijk over de vochtig haar en föhn combinatie. Helaas vind je de spray in kwestie alleen via eBay voor $30 per fles en dat zal alleen maar meer worden.

Ons advies is, koop een styling spray en föhn erop los.

Klaar met Stranger Things? Spring tien jaar verder in de tijd en kijk de beste films van de ’90s.

Related Posts