De smoes “Ik ben onderweg” kan niet meer, Whatsapp Live locatie laat zien waar je vrienden zijn

Iedereen heeft wel zo’n vriend die altijd te laat is. Wie zo’n vriend goed kent weet dat ‘ik ben onderweg’ eigenlijk betekend ik stap nu onder de douche dus het duurt nog wel even. Maar binnenkort kan je zo’n smoes altijd ondermijnen; met Whatsapp locatie delen volg je live waar je vrienden écht uithangen. Goeie functie Whatsapp, al vinden we hem wel een tikkeltje Big Brother…

Hoe werkt het? Net als met het oude locatie delen klik je gewoon bij toevoegen – locatie. Maar nu kan je er dus voor kiezen op je locatie live te delen zodat je locatie verplaatst als jij dat doet. Je kiest er zelf voor hoe lang en met wie en je kan het op elk moment stopzetten. Handig? Wij denken van wel. Hier zijn de 4 situaties waar dit de ideale tool is.

1. Elkaar vinden tijdens het uitgaan
In een groepschat is het mogelijk om met meerdere mensen tegelijkertijd je locatie te delen. Je ziet dan op 1 kaartje live waar iedereen uithangt. Lijkt ons ideaal voor een avondje stappen (of tijdens ADE), je ziet meteen of een van je vrienden bij je in de buurt zit. Het is het ‘elkaar toevallig tegenkomen’ van onze tijd.

2. Zorgen dat je vrienden geen bullsh*t kunnen praten
“Nee man ik zit in de bieb” of “Huh ik sta daar ook ik zie je niet”, soms weet je gewoon dat het onzin is maar het is lastig te bewijzen. Nu niet meer “deel anders even je locatie dan vinden we elkaar sneller” en je weet meteen of het waar is. Whatsapp, ruziestoker dat je bent.

3. Dronken als laatste noodkreet
Soms ben je zó van de kaart dat je denkt, dit gaat niet goed komen. Je vrienden nemen allemaal niet op maar geen zorgen! Deel je locatie life en je weet in ieder geval zeker dat er getuigen zijn bij waar je gestrand bent. Er zijn altijd wel maten die jou op 6 uur ‘s ochtends van een stoepje komen pikken.

4. Voor als je zelf even niet weet waar je bent
Soms is het ook voor jezelf gewoon niet heel duidelijk waar je bent. Naast die appie bij het bruggetje is nou eenmaal niet zo’n overtuigende omschrijving. Maar locatie delen is ook niet chill, dan sta je namelijk op een plek vast. Beetje winkels bekijken terwijl je staat te wachten of alvast een leuk kroegje uitzoeken was nog nooit zo makkelijk.

Psst… stiekem was er al wel zo iets, Live locatie delen van Facebook messenger. Deze add kwam in Maart dit jaar al online. Al kon je toen nog niet in een groep iedereens locatie tegelijk zien dus toch wel wat puntjes voor vernieuwing.

Related Posts