Tel Aviv Drone Shot

Weekendje weg? Waarom vlieg je niet even naar Tel Aviv?

Stop met zoeken, we hebben het ideale lange weekendje weg voor je klaar liggen. Op vijf uur vliegen van Amsterdam loop je tussen de palmbomen en zit je heerlijk in de zon op het strand met een cocktail in je hand. Israël zal vast niet het eerste land op je bucketlist zijn, maar het wordt tijd dat je hem bovenaan zet! Wij vlogen er heen om een kleine 48 uur door te brengen en de leukste spots voor jou op een rijtje te zetten.

Tel Aviv is vergeleken met de rest van het land een moderne stad en op veel plekken heb je het gevoel dat je gewoon in Europa bent. Sterker nog, het lijkt nog het meest op een mix van Amsterdam, Berlijn en Barcelona. De mensen zijn vriendelijk, toegankelijk, sociaal en spreken praktisch allemaal Engels. Een lang weekend Tel Aviv betekent natuurlijk niet dat je de tijd van de wereld heb. Een planning is daarom een lekkere houvast, mits je alles wilt zien wat deze prachtige stad te bieden heeft. We hebben hier in ieder geval alvast een lekker handleiding voor je in elkaar gezet.

Het strand – Surfen
Als Nederlander is waarschijnlijk het eerste wat je doet de boulevard op lopen en een blik werpen op het strand. Mocht je kunnen surfen, dan kan je hier zeker een paar mooie golven pakken. Zoals je op bovenstaande foto ziet liggen er aardig wat mensen in de line-up en die zouden er niet zijn zonder mooie golven. Er kan ook heerlijk gegeten worden op het strand in één van de vele strandtenten. Bij aankomst hebben wij gelijk de strandtent La La land opgezocht, absoluut een aanrader als je lekker aan het strand van een cocktail met verschillende humus gerechten wilt genieten.

https://www.instagram.com/p/Bfc8cPZBEw0/?taken-by=princeofjetset

Wat en waar te eten?
Als ze iets kunnen daar in Israël dan is het wel lekker eten. Als vegetariër ben je hier helemaal op je plek, het barst namelijk van de humus en andere overheerlijke vegetarische gerechten. De leukste restaurants zitten het best verstopt, een leuke aanrader is dan ook Port Said waar alle mooie mensen van Tel Aviv gezellig zitten te eten en te drinken in de buitenlucht. Of Bicicletta waar je verstopt achter een steeg, een gezellig tuin in loopt waar er ontzettend goed gegeten kan worden.

Qua ontbijt zijn Anastacia, Bread Story of Cafe Xoho een goede aanrader. Of Cafe Castel wat je hier beneden op de foto ziet. Maar eigenlijk zaten we daar alleen maar omdat Bread Story wat ertegen over ligt dicht was op zaterdagmorgen. Ze houden er wel vreemde tijden op na in Tel Aviv, kijk dus van te voren eerst even online of iets wel open is voordat je er heen gaat.

https://www.instagram.com/p/BfnYuvchsI5/?taken-by=princeofjetset

Nachtleven
Dit is één van de redenen waar Tel Aviv om bekend staat. Het bruisende nachtleven mag je zeker niet aan je voorbij laten gaan. Kleine notificatie: op vrijdagavond is het familieavond en kun je bijna nergens terecht om te eten of gezellig een drankje te doen. Pas rond een uur of twee gaan mensen dan de club in. Een betere avond om gezellig drankjes te doen is dan absoluut donderdag of zaterdag.

Vervoer
Van het vliegveld (Ben Gurion) naar het centrum van Tel Aviv kost je een klein half uur reizen. Je kan de trein pakken richting het centrum en daarna een bus. Ook staan er genoeg taxis je op te wachten om je naar het centrum te brengen. Daarnaast zijn de bussen in de stad een prima manier om je zelf van ene plek naar de andere plek te verplaatsen.

https://www.instagram.com/p/BfQXfP_BvZo/?taken-by=princeofjetset

Aangezien het heerlijk weer is in Tel Aviv, zijn de openbare fietsen ook helemaal geen slechte optie om je mee te vervoeren. Deze zijn bijna op elke hoek van de straat te vinden. En Tel Aviv is behoorlijk klein, dus je fietst zo van de één naar de andere kant van de stad.

Old Jaffa
Dit is vergelijkbaar met De Pijp van Amsterdam, waar de terrassen vanaf een uur of 13.00 vol zitten met jonge levensgenieters. De oude architectuur maakt deze buurt een heerlijke plek om doorheen te wandelen en mag je zeker niet aan je voorbij laten gaan.

Carmel Market
Een souveniertje voor thuis of overheerlijk local voedsel, dan ben je hier op de juiste plek. Zodra je de markt op loopt komen de geuren van kruiden en vers fruit je tegemoet. En het relaxte is dat de verkopers helemaal niet opdringerig zijn, maar je helemaal met rust laten. Zo kun je ontspannen alle producten bekijken die je voor je familie mee wilt nemen.

https://www.instagram.com/p/BfxdfATBxYu/?taken-by=princeofjetset

Je kunt vanaf € 56,68 (prijs gebaseerd op een enkele reis voor één persoon bij een boeking voor twee personen) de komende periode 5 keer per week met easyJet naar Tel Aviv vliegen, de vlucht duurt ongeveer 6 uur.

Dit artikel is in samenwerking met EasyJet.

Related Posts