Tips voor de inrichting van je huis

Is jouw huis toe aan een nieuwe indeling of is het tijd voor een totale make-over? Dan hebben wij hier een aantal handige tips om te helpen bij de nieuwe inrichting. Een nieuwe keuken uitzoeken, badkamer renoveren of woonkamer inrichten is een tijdrovende klus. Maar als je het goed doet kan het ook heel erg leuk zijn.

Let op de indeling van de keuken

De keuken is tegenwoordig vaak het centrum van een woning, waar iedereen elkaar ontmoet. Een goede reden dus om dit een fijne plek te maken en het helemaal naar wens in te richten. Als je en complete keuken aanschaft wordt er meestal vanuit de verkopende partij al een indeling gemaakt. Check altijd goed of deze indeling wel past bij wat jij prettig vindt. Vaak wordt er meer gekeken naar wat optisch aantrekkelijk eruit ziet en niet zo zeer naar wat echt praktisch is. Hou daarom goed rekening met de volgende aspecten:

• Zorg dat de afwasmachine op een tactische plek zit. Dit kan het in en uitruimen van de vaatwasmachine een stuk prettiger maken.
• Houd rekening met de loopruimte. Niks is vervelender dan dat je elkaar constant in de weg loopt.
• Denk goed na over de juiste hoogtes van de kastjes. Dingen die je vaak gebruikt wil je niet te laag hebben.

De badkamer inrichten

De badkamer is toch vaak het vergeten kindje in een huis terwijl het juist zo fijn is als deze ruimte helemaal top is ingericht. Een badkamer inrichten hoeft natuurlijk niet overdreven luxe maar creëer een fijne ruimte waar een prettige sfeer hangt. Na een drukke dag is het heerlijk om in de badkamer een moment voor jezelf te nemen. We weten allemaal hoe lekker het is als een douche een goede douchekop heeft waar een fijne straal uit komt. Trek die lijn ook door naar de wastafelkranen.

Ruimtelijk meubilair in de woonkamer

Misschien is je eerste gedachte om veel kleine meubels in een ruimte te zetten zodat het groter lijkt, niets is echter minder waar. Je creëert juist meer ruimte door een paar grote stukken meubilair neer te zetten. Denk aan een grote hoekbank of één groot kunstwerk aan de muur in plaats van meerdere. Kasten kun je daarentegen wel het beste klein en zo slank mogelijk houden. Wat ook goed werkt om een ruimte groter te laten lijken is het gebruik van lichte materialen zoals metaal, glas en lichte kleuren.

Related Posts