Dit zijn de 3 mooiste tuinen binnen Europa

Het maakt niet uit waar je woont, als gecivilizeerd mens ben je oorspronkelijk altijd toch meest thuis in de natuur. En hoewel bossen en parken natuurlijk best geinig zijn om te bezoeken, zijn het toch de Zen-achtige tuinen die ons het meest gelukkig, creatief en gezond maken.

In de loop der eeuwen is tuinieren tot een ware kunstvorm uitgegroeid, en omdat men zegt dat kunst goed is voor je ontwikkeling hebben we even snel een top drie perfect verzorgde westerse heiligdommen opgesteld. Toch prima om die wanderlust weer eens een impuls te geven, al hoef je voor de eerste niet heel ver:

1. Keukenhof, Lisse, Nederland

Een beetje tuin heeft vaak een shitload aan bloemen, en als het erop aankomt moet je voor bloemen natuurlijk gewoon in Nederland zijn. De Keukenhof in Lisse is op Amsterdam na misschien wel de grootste trekpleister des vaderlands. Het is in ieder geval een van de grootste bloementuinen ter wereld.

Elk jaar worden hier maar liefst 7 miljoen (tulpen)bollen gepland voor een spectaculaire lentebloesem die je alleen tussen maart en mei op je netvlies kunt krijgen!

2. Tuinen van Versailles, Versailles, Frankrijk

Een top drie met Europese toptuinen zou niet compleet zijn zonder de tuinen van het kasteel van Versailles. Het huidige landschap beslaat bijna 2.000 hectare en werd ontworpen door tuinier André Le Nôtre, die in 1661 in opdracht van Lodewijk XIV was.

3. Villa d’Este, Tivoli, Italië

Deze 16e-eeuwse villa, waarvan het hoofdgebouw ook een wonder is, herbergt een ongelooflijke tuin met 51 fonteinen. Het terrasvormige landschap vormde de inspiratie voor vele Europese tuinen die later gelegd werden!

Doe-het-zelven?

Voel jij je al een beetje geïnspireerd? Dan wil je vast zelf eens aan de slag om je eigen tuin uit the dirt te halen! Mocht je er geen hebben, spaar dan nog even door, maar voor een goed begin moet je in ieder geval gewoon bij Homingxl.nl zijn; bij uitstek de plek om een sfeervol buitenleven te creëren op je eigen landgoedje!

Related Posts