TRATLEHNER

TRATLEHNER’s S/S ’18 collectie geïnspireerd op de weelde van hiphop in de jaren 90

TRATLEHNER, het post-streetwear menswear label uit Amsterdam-Noord, neemt voor Spring Summer 2018 de volgende stap. Aanscherping van de identiteit, nieuwe silhouetten, een nieuw kleurenpalet, en dit alles door lens van een feest op een jacht wat op dramatische wijze tot een einde komt.

TRATLEHNER’s Spring Summer 2018 collectie is geïnspireerd op de weelde van hiphop in de jaren 90. Hype Williams meets nautica. Stel jezelf voor; een feest op een jacht voor de kust van een verlaten Caraïbisch eiland dat een dramatische wending neemt als de jacht komt te zinken. De opvarenden zwemmen naar de kust en gebruiken de nautische signaalvlaggen om de gaten in hun kleding te repareren. Terwijl ze op hulp wachten verwonderen ze zich over de beesten die ze onder water zien. De zon doet de kleuren van de kleding verbleken, resulterend in een sun-faded kleurpatroon.

De collectie bevat nieuwe, oversized en unisex silhouetten voor t-shirts, gaat door op de signature sublimatieprints waar het label in voorgaande seizoenen ook mee werkte, gebruikt all-over prints van tropische vissenhuiden en gaat verder op de verfijnde details waar de voorgaande collectie ook bekend om stonden. Alle producten hebben rijke details en zijn gemaakt in Europa.

In de afgelopen maanden maakte TRATLEHNER een snelle opmars in het Nederlandse modelandschap. Het merk werd omarmd door internationale artiesten als Young Thug en Nederlandse artiesten als Faberyayo, Ronnie Flex en Bokoesam. Het label wordt selectief gedistribueerd in zes winkels in de Benelux; Margreet Olsthoorn in Rotterdam, Concrete in Amsterdam en Den Haag, Baskèts in Amsterdam, Avenue in Antwerpen en Calico Jack in Venlo.

In de komende jaren focust TRATLEHNER zich op internationale distributie op een kwalitatief hoogwaardige, duurzame en eigenzinnige manier. Het label identificeert zich als post-streetwear, een segment geïnspireerd op streetwear, met het kwaliteits- en detailniveau van high fashion.

 OVER TRATLEHNER

Freddy Tratlehner en Perre van den Brink, twee jeugdvrienden uit Amsterdam-Noord, droomden al jaren van een menswear label. Een merk dat streeft naar de hoogste kwaliteit, gebruikmaakt van de beste stoffen en wereldwijd gedistribueerd wordt. TRATLEHNER is de realisatie van deze droom.

Alle TRATLEHNER producten worden gemaakt in Europa, gebruikmakend van stoffen van hoge kwaliteit en premium afwerkingen. In de ontwerpen is er oog voor detail, ontstaan vanuit een diep gekoesterde liefde voor kunst, mode, natuur, technologie en architectuur. Fascinaties uit het verleden, worden gebruikt om het nieuwe te duiden.

TRATLEHNER symboliseert de nieuwe generatie modelabels. Zelfopgeleide designers die zich de vrijheid permitteren om hun eigen regels te stellen in hun missie om simpelweg sterke producten te maken.

Related Posts