Niet trainen voor de Olympische Spelen, maar trainen als een Olympiër

Dus je zit lekker op de bank naar de Olympische Spelen te kijken. Zelf til je ook weleens wat gewichten op, maar echt schot zit er niet in. Hoe zorg je ervoor dat je net als die Olympiërs snelheidsrecords loopt of zwemt en je fitter voelt dan ooit tevoren? Wij vroegen het onze trainer en geven het op een presenteerblaadje door aan jou. Ideaal toch? 

1. Train hard, maar train niet té vaak hard

De meest gemaakte fout is dat mensen altijd maar het zwaarste willen tillen wat ze kunnen. Vooral mannen laten graag het achterste van hun tong zien wanneer het om hun maximale kunnen gaat – stop daarmee. Dat betekent, dat je niet beter wordt maar je denkt dat je beter wordt. Met af en toe een iets minder zware training bewijs je aan jezelf dat je beter wordt en zullen je goals exponentieel toenemen.

Wat er gebeurt, is dat je sessies niet beter worden, maar je perceptie van inspanning omhoog gaat.

2. Je gains komen als je rust

Deze heb je vast vaker gehoord, maar is daardoor niet minder waar. Waarom rust je niet wat vaker? Je lichaam komt in de stress wanneer je aan het sporten ben, het komt tot leven, zwolt volledig op en maakt je spieren soepel. Zorg dat je je lichaam zo goed mogelijk verzorgt, houd het koel en draag goede heatgear. Wanneer je je rust neemt, dan neemt je lichaam de tijd om je spieren te laten groeien. Consistentie is hier key: zorg voor ritme in je leven, slaap én slaap genoeg. Drink water, thee in plaats van koffie en eet genoeg – je lichaam houdt net zoveel van jou als jij van je lichaam.

3. Een symmetrisch lichaam is gezonder

Dus je wilt groeien. Je wilt je lichaam uitbouwen tot je een apparaat bent. Een beest. Er is natuurlijk niks mooiers. Maar houd in je achterhoofd dat een symmetrisch lichaam niet alleen mooier is, maar ook gezonder. Elke dag dezelfde spiergroep trainen is niet alleen heel saai, maar bevordert je groei niet én zorgt voor meer blessures. Als je aan de ene spier werkt, moet je ook aan de andere spier werken: balans. Dus, vergeet bicep-week, pak een bicep-dag. En de volgende dag focus je je op je borst. En wanneer je legday doet, mag je zelf bepalen – maar doe het wel.

Related Posts