Vipukirves (Leveraxe) – veilig hout kloven.

Het vuurtje zelf ga je met deze bijl niet aan krijgen, maar het sprokkelen van het hout voor het vuur wordt een stuk aangenamer. Het beeld van de kloofbijl zoals wij hem kennen, zal dankzij de 73-jarige Finse uitvinder Heikki Kärnä snel veranderen. Zijn ‘hefboombijl’ werkt volgens een totaal ander principe, vereist minder kracht, is veiliger en werkt vele malen sneller dan de traditionele variant. Dat het principe werkt, is al bewezen – de bijl is bekroond met vele innovatie awards en wordt geprezen door de pro’s.

2.3

De bijlkop van de Vupukirves zit aan de zijkant van de steel, zodat het zwaartepunt niet in het midden ligt als de bijl het hout raakt. Hierdoor dringt de bijl slechts een achttal centimeter door in het hout en wordt dan tegengehouden door de verbreding van de bijlkop. Door een verlenging van de steel zijn je voeten veilig én hoef je minder kracht te zetten – verhoogde kinetische energie, met een paar chique woorden. De bijl vraagt door deze aanpassingen wel om een iets minder stevige grip, zodat de bijl zijn werk kan doen.

Gun jezelf een warmere winter mét minder werk – kopen doe je bij Deensehoutkachels.nl, waar je overigens ook de houtkachel kunt kopen om het gesprokkelde hout in te verbranden.

Vipukirves (Leveraxe)

[button link=”http://www.deensehoutkachels.nl” size=”small” text_size=”gamma” newtab=”on”]Aanschaffen[/button]
Related Posts