Deze 3 plekken op aarde bieden jou de ruimte om te leven in absolute vrijheid

Hoewel Neil Young waarschijnlijk nog ergens aan het rocken is in de Free World, is de aarde wegens belangenverstrengelingen eigenlijk helemaal niet meer de vrije plek waar je kunt doen en laten wat je wil. Hoewel wij over het algemeen wel kunnen gaan en staan waar we willen, begrijpen we dit als Nederlander eigenlijk toch maar al te goed. We hebben in elk beschaafd oord namelijk wel speciale vergunningen nodig als bewijs van eigendom en burgerschap, of om simpelweg te conformeren aan maatschappelijke normen en aan onze belastingplicht te voldoen.

Voor degenen die hier toch een beetje allergisch voor zijn bestaan er gelukkig nog oplossingen! Zo zijn er op deze 510.100.000 km² gelukkig nog een paar plekjes over waar je een egoïstisch bestaan kunt leven in plaats van te moeten denken aan de veiligheid voor de massa; paradijsjes waar jijzelf je woning nog kunt bouwen, je eigen vis kunt vangen of elektriciteit aan kunt leggen – met groepenkast en al! Om je een beetje op weg te helpen verklappen we er drie:

De wildernis

Om precies te doen wat je maar wilt zou je waarschijnlijk het beste nog naar de woestijnen van Mexico of de Australische Outback kunnen gaan, de Amazone verkennen of de gok wagen in de wildernis van Alaska of Noord-Canada. Hoewel het niet overal mogelijk is, tippen we je maar alvast dat het leven in de wildernis toch wel het beste is in de buurt van een kleine en schone waterbron, zoals een kreek.

Voor je vertrekt is het ook wel handig om met een notitieblokje de DVD-box van Bear Grylls te checken! Trek vervolgens wel diep genoeg zodat zelfs de Satellieten je vrijheidshitte niet opmerken, anders heb je kans dat ze je alsnog komen halen!

paysage mer arbre la nature forêt océan Prairie panorama été Voyage vert jungle paradis tropical vacances île savane tropique végétation forêt tropicale Caraïbes habitat Saint Martin Écosystème environnement naturel caractéristique géographique

Antartica

Met het oog op vergunningen en restricties is er maar één plaats waar je het risico dat autoriteiten zullen verzoeken om je creatie af te breken kunt vermijden, en dat is Antarctica.

Het continent rond de zuidpool van de aarde is bijna volledig bedekt met een ijskap en het continent is het koudste gebied op Aarde, met temperaturen die kunnen dalen tot −89,2 °C (officieus −91 °C)! Een gelukje is dat je hierbij dat het er in de korte zomers −20 °C warm wordt!

Afbeeldingsresultaat voor antarctica

De bodem van de Oceaan

Soms moet je gewoon een beetje creatief zijn en denken in mogelijkheden! En je inspiratie halen uit klassiekers als de Kleine Zeemeermin of Nemo, en je eigen Atlantis stichten!

Momenteel verbiedt geen enkele wet het bouwen van een huis op de bodem van de oceaan. Alleen de totale oppervlakte van de Grote of Stille Oceaan bedraagt al 155.557.000 vierkante kilometer – kwestie van een pijltje gooien en je spullen pakken!

Afbeeldingsresultaat voor atlantis aquaman

Related Posts