Tips die je écht helpen als je op zoek bent naar Hotspots in Malaga

Als je aan Malaga denkt, denk je aan strand, tapas en wellicht aan een ijskoude liter San Miguel. Dit artikel gaat niet enorm veel veranderen aan het bovenstaande, maar ik ga wel proberen om jou niet dezelfde fouten te laten maken als die in alle lijstjes met ‘top 10 Malaga’ restaurants of ‘7 dingen om te doen in Malaga’ staan. Daarnaast hou ik het bij 5 punten. Om het nog eenvoudiger te maken, is het lijstje in chronologische volgorde, zodat je exact weet hoe je dag er uit moet zien om hem geslaagd te laten voelen. 

1. Ontbijten in Malaga

Spanjaarden hebben niet écht een ontbijtcultuur. Ze schuiven snel een zoet broodje en een bak koffie naar binnen en gaan weer verder met hun dag. Dat is een mooie kans, dachten enkele jonge Spanjaarden. Vandaar dat ‘hippe’ ontbijt tenten de grond uitschieten in Malaga Center.

2. Brunchit 

Een gezellige plek waar je voor niet veel geld een volledig ontbijt inclusief vers fruit kunt krijgen. Kijk verder dan het zoet in de counter, op de kaart staan veel eiergerechten maar ook andere heerlijke broodjes (aanraders; NYC).

3. Julia’s Bakery

Hoe makkelijk – naast bovenstaande ontbijt tent, midden in Malaga. Iets minder fancy dan Brunchit, maar alsnog een goede plek om te ontbijten in Malaga.

4. Strand

Malaga heeft het beste van beide werelden: strand en stad. Vergelijkbaar met Barcelona, maar dan een stuk kleinschaliger en een stuk gezelliger. Het strand, genaamd ‘Playa de Malagueta’ is onderverdeeld in een stuk of 6 kleinere stranden. Op alle stranden staan strandtenten waar je wat te drinken kunt halen, maar wat je mee mag nemen op het strand is beperkt. Dus, de echte tip hier: koop je koude drankjes naar keuze in de Supermercado. Of, als je liever iets meer betaalt en minder sleept: er lopen ook verkopers rond op het strand. Je herkent ze aan de vrolijke manier waarop ze hun producten aanprijzen.

6. Loop naar het strand

Hoe verleidelijk al die taxi’s ook lijken, het is echt niet nodig. Elke minuut op Google Maps kan je door 2 delen, dus 20 minuten lopen vanaf het centrum is al snel 10 minuten. Aangezien je de rest van de dag ligt te bakken, is die 10 minuten lopen juist wel aangenaam. Plus, zo zie je nog eens wat van Malaga – de immense plantentuin bijvoorbeeld, ‘Paseo del Parque Malaga’.

7. Op het strand in Malaga 

Het strand in Malaga is chill. Niet zo diep, wel erg breed. Iedereen ligt een beetje op elkaar, maar dat is alleen maar gezellig, in Malaga houden ze van gezelligheid.

8. Strandbedden

Het zand in Malaga is heet. Te heet om chill op te liggen. Om te voorkomen dat je het na een uurtje zat bent, raad ik aan om een strandbedje te huren. Voor 2 personen ben je zo’n 8 euro kwijt en dan krijg je de parasol er gratis bij.

9. Eet vis in Malaga 

Het is of vis of Iberico ham in Malaga. Dus wanneer je ‘s middags een hongerig gevoel krijgt, stap dan richting de barbecues die overal op het strand staan. ‘Espeta Sardena’ is waar je naar moet vragen: heerlijk rokerige sardientjes die je zo van de graat af eet.

Het voordeel van ‘s middags genoeg eten, is dat je ‘s avonds niet meer zo’n honger hebt. Alhoewel elke Spanjaard je aan zal raden om tapas te eten, kan het flink tegenvallen. Alle (lees: echt alle, behalve De La Riva) tapas tenten weten hoe ze om moeten gaan met toeristen. Dat betekent dat er overal ongeveer dezelfde kaart op tafel ligt met ongeveer dezelfde hapjes. Leuk om een keer te proberen, maar elke avond tapas eten hou je als verwende Hollander niet vol – geloof me.

10. Rooftops in Malaga

Een van de gaafste dingen in elke stad, en dus ook in Malaga, is de stad van boven zien. Ik heb weinig helikopters gezien, dus zul je genoegen moeten nemen met rooftops. En rooftops zijn er genoeg in Malaga! Twee van de mooiste zal ik prijs geven, de rest mag je lekker zelf zoeken – uiteindelijk is nog zo’n gaaf ding in een vreemde stad, verdwalen.

11. AC Hotel Malaga Palacio

Gelegen in de haven van Malaga, aan de rand van de stad, kun je hier beide kanten op kijken. Op de 15e verdieping vind je het ‘terrace’, maar ook het restaurant. Persoonlijk vind ik niet dat je 7 euro hoeft te betalen voor een biertje, dus ik zou vooral genieten van het uitzicht.

12. La Alcazaba Terrace

Hier, kun je dan wel weer prima een biertje doen. Gelegen bovenop het Premium Hostal (ook top plek om te slapen) is dit een aangename en relaxte plek om een paar uurtjes te overbruggen. Het uitzicht is minder dan bij bovenstaande, maar alsnog mooi genoeg om in het lijstje mooiste rooftops van Malaga te staan.

13. Overnachten in Malaga

Als de dag en avond er op zitten, jij een mooi bruin kleurtje en kleine slok op hebt, is het tijd om te slapen. Uiteraard kun je bezuinigen en in een airbnb neerploffen, maar dat is in Malaga niet nodig. Een kleine insider tip: Malaga City Breaks. Ja, deze huizen staan ook op Booking.com maar dan betaal je wel het dubbele. De meer dan 50 huizen zijn van één eigenaar en stuk voor stuk netjes onderhouden. De meeste hebben zelfs een volledige keuken, zodat je echt de tapas kunt ontlopen.

Geïnspireerd om meer van het goede leven over de grens te gaan genieten? Dan hebben we hier nog het beste lijstje van mooie plekken op Ibiza waar je niet tussen de hordes toeristen zit.

Related Posts