The French Connection Amsterdam

Waan je aan de Franse Riviera bij The French Connection

Zin om je even helemaal Frans te voelen? Maar geen tijd om naar de Franse Riviera te vliegen? Dan is de oplossing verbazingwekkend dichtbij huis te vinden. Op de Singel 460 in het hartje van Amsterdam Centrum vind je namelijk het goed verborgen restaurant The French Connection. Zodra je binnenkomt heb je meteen het gevoel alsof je op een klassiek, maar toch heel ontspannen terras aan de Franse kust zit. Het standaard menu van 5-gangen (dat absoluut niet standaard is) zorgt ervoor dat je gedurende het hele diner verrast wordt met de een na de andere smaaksensatie.

Wat wij zo fijn vinden aan een (5-)gangen menu, is dat je de rest van avond niet meer hoeft na te denken wat te bestellen. Gewoon even lekker zitten met je vrienden, alles wordt lekker verzorgt en zo heb je echt even tijd voor elkaar. Neem daar een wijn-arrangement bij en je bent ook verzekerd van de juiste wijnen bij de juiste maaltijd. Ben je niet zo een (alcohol)drinker, dan zit je hier ook aan het juiste adres. Door een samenwerking met Dorstlust beschikt The French Connection over een bijzonder aanbod aan verfrissende non-alcoholische drankjes.

Om meteen in de sfeer te komen krijgen we als voorgerecht de bijzonderste olijf die we ooit gegeten hebben. De gastheer verzekerd ons ervan dat we de olijf in één keer op moeten eten. Waar wij ons nog een beetje zorgen maken over de pit, blijkt dat onnodig. De olijf is gevuld met een substantie die een explosie van smaak in je mond doet ontvouwen. Alleen dit kleine smaakfestijn is een bezoek aan het restaurant al waard.

Het eerste gerecht dat op tafel verschijnt is een combinatie van witte asperge, lamsham, oester en daslook. Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, is het niet je standaard oester gerecht. Of beter gezegd, de oester is niet eens meer terug te herleiden maar de smaak des te meer.

De volgende gangen wisselen zich in een fijn tempo af en gaan van een heerlijke steak tartaar met gerookte makreel en artisjok naar een gerecht met en vleugje asian fusion: kabeljauw met tandoori en kokos. Zoals je op de foto’s ziet zijn het fijn gebalanceerde porties, wat ervoor zorgt dat je rustig door kunt eten, zonder de angst dat je te vol raakt voor de volgende gang.

Op de achtergrond speelt een Cubaanse liveband wat de sfeer veel goed doet. Elke eerste zondag van de maand wordt het oude menu omgeruild voor een totaal nieuwe samenstelling van gerechten. Dit wordt dan gezellig ingeluid met live muziek, wat het een extra leuk avond maakt om eenreservering te doen.

Ik kan hier nog even doorgaan over opvolgende gangen die op tafel verschijnt zoals eend met kersen, zwarte olijf en rode biet. (Zelfs voor niet eend liefhebbers is dit toch wel een uitdagende combinatie.) Of het franse kaasplankje dat voorzien is van zes verschillende speciale kazen waar de ober tot in elk klein detail over kan vertellen waar het vandaan komt tot hoe het precies gemaakt is. Maar ga het vooral zelf eens uitproberen. We snappen dat je misschien een klein beetje geïmponeerd bent door de gerechten en denkt dat je vast heel diep in de buidel moet tasten om hier een avondje te genieten. Maar niks is minder waar. Voor 37,- euro geniet je al van 5-gangen. Een hele schappelijke prijs voor deze fijne ervaring, die we je meer dan 100 procent aanbevelen.

Related Posts
Read More

Leica M Review (M as in Milestone)

The new Leica M is the most innovative and versatile M, which has spawned the modern M system. It combines decades of experience