Tijd voor een nieuwe wintersportlocatie? Wij gingen naar Tirol

Het is elk jaar weer de kunst om een toffe wintersportlocatie te vinden. Veel mensen gaan elk jaar naar hetzelfde gebied, waar natuurlijk niks mis mee is. Maar er zijn zo veel schitterende gebieden in Europa te vinden, dat het wel een klein beetje zonde is als je niet regelmatig een nieuw gebied bezoekt. Neem bijvoorbeeld het Italiaanse Zuid-Tirol, een vrij onontdekt gebied dat nog niet overladen is met toerisme, wat echt een waar wintersport walhalla is. Het is een mix van de Oostenrijkse gezelligheid, de Italiaanse keuken en dat terwijl je je bevind tussen de bergen van UNESCO-werelderfgoed de Dolomieten. Oh en niet onbelangrijk, 300 dagen per jaar zon. Hebben we je interesse gewekt? Mooi, lees dan verder over de highlights van dit gebied.

Doe de beroemdste skitocht van Europa door De Sella Ronda

De Sella Ronda is een prachtige tocht tussen de vier grootste dalen die de regio met elkaar verbind. Je kan er prima een dagje voor uittrekken om deze toch te maken, zeker omdat je onderweg veel restaurants tegen komt met heerlijk eten. Je kan de tour op twee verschillende manieren maken, met de klok mee is het net wat sportiever dan er tegenin. Al met al is de skitocht voor iedereen te doen en kan je onderweg echt je ogen uitkijken naar al het natuurschoon om je heen.

Pak de sneeuwscooter om als eerste op de berg te zijn

Ben je echt een vroege vogel en ga je het liefst als allereerste van de piste, huur dan een sneeuwscooter in de ochtend. Nog voordat de zon opkomt kan je een tocht doen met de sneeuwscooter om als eerste op de berg te zijn. Het leukst is natuurlijk om dit met vrienden te toen, dan kan de één de sneeuwscooter besturen, terwijl  de ander met een touw erachter hangt op skies op snowboard. Zie het als wakeboarden, maar dan achter een sneeuwscooter, en niet op het water, maar de berg op. Zodra je boven bent aangekomen kun je ontbijten met zonsopgang om vervolgens als allereerste de piste af te gaan, nog voordat de liften zijn geopend. Geloof ons, dit is een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

https://www.instagram.com/p/Bgiz_b0BlnR/?taken-by=princeofjetset

Ga fatbiken over de besneeuwde wegen

Als je een dagje iets anders wilt doen dan snowboarden of skieën, dan is een middagje fatbiken zeker een aanrader. Sidenote, je hebt wel een beetje conditie nodig, want het vergt wat meer inspanning dan een normaal rondje fietsen, maar het is ook een stukje leuker. Zodra je het dorp uit fietst, bevind je in de middle of nowhere omringt door prachtige natuur. Als je kunt genieten van de stilte en de prachtige natuur om je heen in combinatie met een beetje bewegen, dan is dit wat je een keer met proberen.

Klik hier voor een video om te zien hoe extreem fatbiken is!

Wintersport in Zuid-Tirol

Overnachten in Hotel Kolfuschgerhof

Als je hett fijn vindt om na een dagje flinke inspanning, uiterst goed te kunnen ontspannen, dan is het 4-sterrenhotel Kolfuschgerhof een goede aanrader. Naast het uitgebreide ontbijt en het 6-ganger dinner is de spa werkelijke heerlijk om te ontspannen na een  intensieve dag op berg te zijn geweest. Je kan heerlijk aan het zwembad liggen, of goed relaxen in de verschillende sauna’s.

Klik hier om te zien hoe chill de spa is.

https://www.instagram.com/p/BgeNYfFAmZb/?taken-by=thysonb

Ga je liever richting de zon, dan richting de sneeuw? Lees dan dit artikel over de beste surfspots in Europa.

Related Posts