Wel of niet aan de e-sigaret?

Is vapen ongezond? Is het minder slecht voor je gezondheid dan roken? Is het de oplossing voor mensen die willen stoppen met roken? Zoveel vragen over vapen waar we nu eens de antwoorden op gaan zoeken.

Is vapen schadelijk?

Laten we meteen met de deur in huis vallen en checken of vapen schadelijk is. Het antwoord luidt duidelijk: ‘Vapen is schadelijk voor je gezondheid, maar aanzienlijk minder dan de gewone sigaret. Bij een gewone sigaret wordt tabak verbrand en bij een vaper praat je zoals de het woord al doet vermoeden over verdamping. De verdamping is een stuk minder heet, waardoor er dus niet echt rook in je longen komt, maar alleen stoom.

Helpt vapen bij het stoppen met roken?

Dat roken van sigaretten grote risico’s met zich meebrengt, daar kunnen we nu echt niet meer omheen. Het is dus erg belangrijk dat we weten dat e-sigaretten als en stuk minder schadelijk zijn. Volgens Public Health England, ondersteund door de wetenschap, is het namelijk bewezen dat het vapen van de e-sigaret 95% minder schadelijk is dan roken. Met deze kennis is het dus ook wel aannemelijk dat de grootste doelgroep van de vapers, rokers zijn die op zoek zijn naar een minder schadelijk alternatief.

Als je wilt vapen, wat moet je dan kopen?

Er zijn verschillende merken op de markt. Eén van de bekendste merken is Joyetech, al vanaf 2007 houdt deze fabrikant zich bezig met coils, e-sigaretten en alles wat daarbij komt kijken. Dus ben je iemand die al een tijd op zoek is naar een vervanging van de normale sigaret, dan zou vapen een goede oplossing kunnen zijn.

Related Posts