Nike-SB-All-Court-CK-Amsterdam

What To Wear | Nike SB Zoom All Court CK

Een beetje Nike kenner is uiteraard bekend met de iconische Nike Zoom All Court. Een schoen die zijn historie kent in de tenniswereld en langzaam door geëvolueerd is naar het straatbeeld. De laatste jaren was het lastig om de hand te kunnen slaan op een setje van dit geliefde model. De All Court was bijna nergens meer te koop en online alleen uit de Verenigde Staten te bestellen.

Dit najaar kwam daar echter verandering in toen pro-skater Corry Kennedy door Nike gevraagd werd wat zijn favoriete sneaker is om op te skaten. Hij wees naar zijn voeten waaraan hij de Nike All Court droeg. En zo kwam het idee om deze sneaker in een nieuw jasje opnieuw op de markt te brengen onder de naam Nike SB Zoom All Court CK.

Waarom de Nike SB All Court CK?

Wat meteen opvalt aan de All Court CK is de grote rubberen toe-cap aan de voorkant van de sneaker. Een bekende zwakke plek waar skateboard-sneakers de gewoonte hebben het snelst te slijten. Naast dat deze cap een stijlvolle toevoeging is die veel weg heeft van de neus van de Chuck Taylor All Star, zorgt het ervoor dat sneaker vele malen langer mee gaat dan andere sneakers. Daarnaast is de All Court CK voorzien van een vulcanised zool met het bekende herringbone patroon in de zool. Dat zorgt voor extra grip en comfort tijdens het rollen.

Hieronder vind je een kleine on-feet review.

Verder is het outdoor merk Poler Stuff en hele toffe samenwerking aangegaan met Nike SB waarin de All Court CK de bekende kleuren Ivory/University Orange heeft gekregen. Hieronder zie je een aantal foto’s van de bijpassende campagne geschoten in Hawaii die goed de sfeer weergeeft waar deze samenwerking voor staat.

De Nike All Court CK is onder andere verkrijgbaar bij skate-snowboard shop Rollin – online maar ook in de winkel voor een kleine 85.- euro.

_____

Pictures by The State of Mind

Related Posts