De 8 gewoontes van stijlvolle mannen

Voor sommige mannen is er stijlvol uitzien zo normaal als ontbijten en je tandenpoetsen. Het is niet meer een extra moeite om er stijlvol uit te zien maar meer een automatische gewoonte. En dat kan jij ook leren.

Elke gewoonte is aan te leren. Maar dan moet je het wel ook echt systematisch volhouden. Als je stijl zo in je dagelijkse routine verwerkt hebt hoef je er binnenkort niet eens meer over na te denken! Hier wat tips.

1. Zorg dat stijl voor jou ook comfort betekend
Voel je je echt niet op je gemak in pak? Draag hem dan ook vooral niet. Zelfverzekerdheid en comfort is altijd zichtbaar. Experimenteer met outfits totdat je een eigen stijl vindt die bij je past en waar je je goed in voelt. Moet je voor werk een pak aan? Werk er dan langzaam naar toe zodat je je op een gegeven moment niet meer overdressed voelt in je pak maar het gewoon deel van jou is.

2. Kleed je voor jouw lichaam en jezelf
Stijlvol zijn betekend totaal niet dat je een trend hoeft te volgen. Zorg dat je zelf bepaalt wat je stijl is en die met trots draagt. Een stijlvolle man past zich precies aan aan het weer (je wilt niet staan bibberen of staan zweten), zijn lichaamstype en de gelegenheid. Bedenk dat wat iemand anders goed staat misschien helemaal niet bij jou past en dat elke gelegenheid zijn eigen unieke dress code heeft.

3. Ken je barbier en kapper bij naam
Een goede band met je kapper of barbier is belangrijker dan je denkt. Zij zorgen ervoor dat je er altijd top uitziet. De stijlvolle man kent zijn kapper goed omdat een regelmatig bezoek hem goed verzorgd houdt, maar ook zodat hij altijd last-minute even bijgewerkt kan worden, mocht er ineens een belangrijk evenement plaatsvinden. Daarnaast is een kapper die jouw stijl kent super handig, hij weet zelf wat de nieuwe trends zijn en kiest dingen die precies bij jouw stijl passen.

4. Kleding onderhoud
Wassen, repareren, strijken, stomen en poetsen. Het hebben van mooie kleren is niet genoeg, je moet ze ook nog mooi onderhouden. Weet hoe je kleding van kwetsbare stoffen wast en droogt en zorg dat je je schoenen bij poetst eens in de zoveel tijd. Voorbereiding is het halve werk, als je in het weekend je kleding wast en meteen strijkt sta je nooit ‘s ochtends met een kreukelig shirt in je handen.

5. Weet wat je aan gaat doen
Oké dit hoeft niet in elke situatie maar zorg dat je op belangrijke dagen de avond van te voren al weet wat je aandoet. Let ook op de details zoals een pocketsquare, horloge, riem, sokken, manchetknopen en business cards. Mocht je ‘s ochtends ineens in tijdnood komen dan weet je ten minsten dat je het er aan je outfit niet af gaat zien.

6. Breng een beetje kleur aan
Bij een stijlvolle outfit denk je vaak aan zwart, grijs, donkerblauw en wit. Breng wat kleur aan in de details, je stijl mag best opvallen. Een das bijvoorbeeld is de ideale manier om je pak origineler te maken. Als dat iets te veel van het goede is voor jouw stijl dan zijn sokken ook een goede manier om je stijl te uiten.

7. Heb genoeg van de basics
Sommige items zijn de fundering van elke outfit. Een goede riem, horloge en nette schoenen zijn elke dag nodig dus zorg dat je die van goede kwaliteit hebt. Daarnaast zijn items zoals een donkere broek, effen bloezen en een basiskleur das combineerbaar met alles en kan je met een paar kledingstukken elke dag een andere combinatie aan. Zorg dat je aan basis kleding geen tekort hebt.

8. Als iets bevalt, koop meerdere
Als je een broek ontzettend chill vind, koop er dan gewoon een paar. Je weet nooit wanneer je broek vies of nat wordt en je hem opeens niet aankan. Beter twee dezelfde zodat je altijd een back-up hebt dan eentje die je stuk draagt.

Niet helemaal zeker welke outfits geschikt zijn voor op werk? Bekijk hier de do’s en don’ts van Business Casual

Related Posts