Zie hier, de allerbeste souvenirs per Europees land

Is een koelkastmagneet het eerste dat in je opkomt bij het idee van een souvenir? Komt het vaak voor dat mensen je sleutelhanger nooit gebruiken? Kom je niet verder dan ‘I LOVE …’ t-shirts? Bestudeer dan deze lijst.

Duitsland: Bierglazen
Duitsland, bierland. Een walhalla van mooie bierglazen, duurzaam ook nog, in tegenstelling tot onze glazen die stukgaan als je net iets te hard knijpt.
Mocht je ooit in München zijn, regel een tour door de historische Hofbräuhaus en neem één van de iconische blauwe logo HB glazen mee.

Italië: Lederwaren
De Italiaanse markten zitten vol met producten van leder, van tassen tot agenda’s. De meest bekende markt van Italië, tevens de beste plek voor lederen goederen, is de San Lorenzo markt in Florence.
Het is heerlijk om een deel van de dag te besteden aan slenteren door de talloze kraampjes.

Oostenrijk: Mozartkugeln
Mozartkugels zijn bonbons met een kern van pistachenoten en marsepein, daaromheen noga van hazelnoot, amandelen en groene pistache, en een buitenkant van chocolade.
De bonbons zijn bedacht door de banketbakker Paul Fürst, ter ere van de bekende Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Roemenië: Houten lepels
Ooit gebruikt in het dagelijks leven, tegenwoordig zijn deze houten lepels vooral van decoratieve waarde. Dit handgemaakte bestek komt in veel vormen en maten, van dieren tot religieuze symbolen tot mensen.

Spain: Spaanse waaier
Door heel Spanje is te zien hoe charmante Spaanse vrouwen lopen met de meest kleurrijke waaiers. Niet alleen is de waaier functioneel, ook als decoratie is het perfect vanwege de -met de hand- geverfde patronen.

Turkije: Turkse koffie
De Turkse koffie staat bekend als een hele sterke koffie. In tegenstelling tot normale koffie wordt deze koffie kort gebrand en sterk gemalen.
Voor de volledige ervaring haal je daar ook een koperen kopje bij, de traditionele manier waarop de koffie wordt geserveerd.

Polen: Barnsteen
Barnsteen, bekend als ‘het goud van de oostkust’, is massaal te vinden in de stad Gdańsk. Er zijn ontzettend veel kraampjes waar Barnsteen wordt verkocht, meestal verwerkt in sieraden.
Er is zelfs een internationale barnsteen festival met maar liefst 215 kramen.

https://www.instagram.com/p/BWwrHATgz1R/?tagged=amberpoland

Portugal: Port wijn
Port of Porto is een versterkte zoetige wijn. De naam mag Port mag alleen worden gegeven als het is geproduceerd in de Duoro vallei.
Besteed een dag aan het bezoeken van de vallei. Ook is er de mogelijkheid om te slapen in één van de herbergen, best ideaal na het intensieve wijn drinken.

Griekenland: Boze oog amulet
De Grieken gebruiken deze amuletten al eeuwen, ook wel Mati genoemd. Deze Mati zou de kracht hebben om tegenslagen te voorkomen. Deze symbolen zijn te vinden op felblauwe kettingen door het hele land.

Frankrijk: Camembert
Alhoewel camembert bijna in elke winkel verkrijgbaar is heeft Frankrijk vele bourgondische boerderijen die de groothandelaren over het oog zien.
Neem een bezoekje aan de rustieke camembert-boeren in Normandië.

Noorwegen: Gebreide wollen truien
Dankzij de bijna eeuwige kou staat Noorwegen bekend als één van de beste producenten van wollen truien. Een traditioneel Noors merk met een rijke geschiedenis is Dale of Norway.
Niet alleen zien deze truien er fraai uit, ze houden je warm als geen andere trui.

Ierland: Whiskey stones
Inplaats van een fles whiskey kopen, ga eens voor whiskey stenen. Deze stenen worden gebruikt om whiskey op precies de juiste temperatuur te houden. In tegenstelling tot de gebruikelijke ijsblokken, die na verloop van tijd je whiskey verdunnen.
Neem een reis door Connemara aan de westkust van Ierland, hier zijn whiskey stenen verkrijgbaar die gemaakt zijn van een zeldzaam soort marmer, alleen te vinden in deze regio.

Engeland: Cadbury chocolade
Deze Britse chocolade staat bekend om zijn rijke en romige smaak. Kies voor een crème egg of gewoon een chocoladereep. Mocht dat niet genoeg zijn, dan zijn er talloze andere variaties van het snoepje.

De KLM strippenkaart zou hier goed bij van pas kunnen komen!

Related Posts