Zo creëer je sfeer met gordijnen

Als je je huis gezellig wilt maken, dan kan je niet om gordijnen heen. Zonder gordijnen kijkt iedereen bij je naar binnen, wat absoluut niet gezellig is. En door zomaar wat random gordijnen op te hangen is kans groot dat de sfeer er ook net beter op wordt. Qua gordijnen komt het namelijk best wel nauw aan op wat voor sfeer ze met zich mee brengen. Om die reden hebben wij een aantal stijlen voor je op een rijtje gezet zodat jij de juiste keuze kan maken over welke gordijnen het beste bij jouw huis passen.

1.Gordijnen met print

Eén van de laatste trends binnen de gordijnen wereld is natuurlijkheid en rust. Dit zie je voornamelijk terug in de kleuren en in de designs. Zo zie je veel effen kleuren en natuurlijk tinten, maar ook florale en botanische designs doen het goed. Dit geeft je het gevoel dat zelf een beetje in de natuur bent, terwijl je gewoon in je huiskamer zit. 

2. Houten jaloezieën

Ga je voor een strakke en moderne look, dan kies je voor houten jaloezieën in een effen kleur. Naast een moderne look brengen jaloezieën in een houttint met duidelijke houtnerf brengen ook veel sfeer en gezelligheid met zich mee. Hier kunt je houten jaloezie kopen.

3. Luchtig en licht

Als je het graag licht en luchtig houdt, zodat je huis lekker open aan voelt, ga dan voor lichte gordijnen. Neem bijvoorbeeld gordijnen van een semi transparante stof zodat er een mooi lichtfiltering plaatst vindt in je huis. Dit zorgt ervoor dat je huis veel sfeer krijgt en niet meer iedereen zomaar naar binnen kan kijken. Daarnaast zorgen de gordijnen door de demping ook voor een fijne akoestiek in je huis.

4. Kleurijk

Door voor een kleurrijker design te gaan kan je huis een intieme sfeer krijgen. Ga dan niet voor een te knallende kleur, maar hou het bij de warmere kleuren. Dit zorgt ervoor dat je huis intiem en knus aanvoelt. Stem de kleur van je gordijnen ook enigszins af op de kleuren van je meubilair zodat alles een bepaalde continutiet krijg, dit oogt erg fijn.

Related Posts