Zo kun je auto rijden zonder je eigen auto te kopen

Hoewel veel mensen een eigen auto voor de deur zouden willen hebben staan, heeft lang niet iedereen daar de financiële middelen voor. Of in ieder geval niet om de prijs van een auto in één keer af te tikken. Maar geen nood aan de man, er zijn natuurlijk nog genoeg andere opties om lekker te kunnen rijden, zonder dat je je eigen auto koopt. Wij zochten een paar goede opties voor je uit.

Een auto delen

Tegenwoordig zijn er veel mensen die het gemakkelijker vinden om af en toe een auto te hebben, dan altijd. Hierdoor zijn er aardig wat slimme bedrijven gekomen die op die behoefte inspelen. Denk aan een Snappcar, waarbij je de auto van particulieren kunt huren. Een soort Airbnb maar dan voor auto’s. Of wat dacht je van een Car2Go waarbij je door middel van een app op je telefoon voor een lage prijs per minuut in de stad kunt rijden?

Financial lease

Als je het toch wel heel fijn vindt om echt je eigen auto te hebben, dan is financial lease een goede oplossing. Je moet echter wel een bedrijf hebben of een zzp’r zijn om voor deze vorm van leasen in aanmerking te komen. De leasemaatschappij koopt in één keer de auto voor jou en jij kan dan per maand + rente de auto aflossen. Bij deze vorm van leasen gaat het puur om de auto, dus je zult zelf zaken als onderhoud, verzekering etc. moeten regelen. Het grote voordeel van financial lease is dus dat je niet in één keer het hele bedrag van de auto hoeft af te tikken, maar slechts maandelijks een bedrag. En na de laatste betaling, dan ben jij de eigenaar.

Private lease

Vind je het niet zo belangrijk dat de auto van jou is? En heb je liever dat je niet hoeft om te kijken naar het onderhoud, de verzekering en dat soort zaken? Dan is private lease een goede optie. Je sluit meestal een contract voor een periode tussen de 12 en de 60 maanden en dan kun je lekker rijden zonder je ergens zorgen over te maken. De auto blijft dus wel altijd eigendom van de lease maatschappij.

Short lease

Klinkt 12 tot 60 maanden een beetje te lang in jouw oren? Dan is short lease misschien een betere keuze voor je. Je kan al een auto short leasen vanaf 30 dagen. Je kunt vaak je contract flexibel opzeggen en wederom blijft de auto eigendom van de lease maatschappij.

Heb je bij nader inzien toch meer zin om motor te rijden? Lees dan dit artikel over de tofste tweedehands motoren die nu te koop staan.

Related Posts