Soi 74 Thai Amsterdam de Pijp

Voor Thais Street Food is Soi 74 de plek in Amsterdam

Alles wat je zoekt in een streetstyle Oosters restaurant, is aanwezig bij Soi 74, een Thais restaurant in de Amsterdamse Pijp. Veel groen, veel hout, veel kleur en veel hints naar Thailand. Met zorg is er gekeken naar wat er in Thailand essentieel is in een restaurant en daarna is er gezocht naar passende oplossingen voor ons Nederlanders. Maar wat Soi 74 een fijne tent maakt, is dat de focus op streetfood ligt, wat er voor zorgt dat er voor een eerlijke prijs, lekker en gezellig uit eten gegaan kan worden.

Als je heen gaat en geen Thai Platter (Lemongrass Satay, Thai Meatballs, Chiang Mai worst en Thais spek + bijpassende huisgemaakte sauzen) neemt, dan hoor je er eigenlijk niet bij. Inclusief Naan Brood, exclusief een sixpack deze zomer. Bier? Thais. Toiletbordje? Thais. Honger? Hollands. Vandaar we snel door gingen naar de volgende gang.

Het voordeel is dat wij een regular zijn in Thailand, dus alle gebruiken kwamen tijdens het hoofdgerecht op tafel. Hoe eten Thaise mensen? Met een vork schuiven ze het eten op een lepel, waarna zij van de lepel eten. Helaas kregen wij alleen een lepel. Stokjes? Alleen bij Noodlesoup. Wat ze goed snappen, is hoe ze typische gerechten authentiek laten smaken. Green curry, red curry,  pad thai – ook met het verkeerde bestek smaakt het erg goed. Zoals het een goed Thais restaurant betaamd, kwam tijdens het hoofdgerecht de bucket op tafel. Ook deze aangepast op onze eisen, gevuld met ijs en Singha bier.

Afsluiter? Sticky mango en spicy chocolade cake. Wij zijn niet de grootste zoetekauwen, maar de spicy touch in de chocolade cake maakt dit toetje een aanrader voor iedereen.

Zo dichtbij street food in Thailand, dat je niet te hard moet drukken op de vorken. Waarom? Dan buigen ze. Borden? Daarvoor ga je als eigenaar vijf dagen naar Thailand en moet je anderhalf uur rijden naar dé fabriek. Kom je daar aan, zeggen ze dat je anderhalf uur mag wachten omdat ze pauze hebben. Maar dat heb je ervoor over – alles om het zo authentiek mogelijk te houden. Oh ja, zoals Sergio Hermans zegt: “Thee is de nieuwe champagne!”. Dus als je bij Soi74 eet, zorg er dan voor dat je de speciale thee blend neemt – samengesteld door de thee sommelier van Sergio.

Daarnaast is het bij Soi 74 ook prima vertoeven om gewoon even gezellig een lekker drankje te doen. Het gezellige barpersoneel zorgt gegarandeerd goed voor je.

Related Posts