De brute manier waarop Elon Musk zijn meetings aanpakt

Elon Musk, de eigenaar van SpaceX en en Tesla, heeft een bepaalde strategie om meetings effectief te houden. Een voormalig werknemer heeft zijn verhaal gedaan op Quora.

De man schreef: “Eén van mijn goede vrienden werkte daar een paar jaar voor mij. Hij werkte in een analysegroep en vertelde dit verhaal”.

De bron vertelde dat de setting plaatsvond in een vergaderzaal. Na een tijdje keek Musk een werknemer aan tijdens de vergadering, en zei letterlijk: “Je hebt nog niets gezegd. Waarom ben je hier?

Een brute maar effectieve strategie.

De voormalig werknemer rationaliseert de gebeurtenis. Hij zegt: “Hoe grof het ook is, het klopt wel. Men kan beter niet deelnemen aan een meeting, tenzij daar een reden voor is zoals een beslissing maken of de voortgang te versnellen, in de meeste gevallen is een e-mail voldoende.”

Zo zijn er wel meer gevallen van absurde regels in het vergaderen. Neem een voorbeeld aan Jeff Bezos, de eigenaar en oprichter van Amazon. Bezos kwam met de ‘Twee-Pizza regel‘.

De regel houdt in dat de gehele groep van de vergadering genoeg zou moeten hebben aan twee pizza’s. Mocht dat niet voldoende zijn om de honger te stillen, dan is de meeting te groot om productief te zijn.

Bedrijven lijken tegenwoordig van alles te verzinnen om die slopende vergaderingen effectiever te maken. Zo heb je ook TINYpulse, een extern bedrijf voor de personeelszaken van Amazon. Zij beweren dat de werknemers nooit een vergadering vergeten omdat de meetings altijd op rare tijden staan gepland. De dagelijkse meeting van het bedrijf start bijvoorbeeld om 8:48 in de ochtend. Het is een merkwaardig tijdstip, toch creëert het hierdoor een mate van nauwlettendheid bij werknemers.

Musk en zijn SpaceX bedrijf willen vluchten naar Mars toegankelijk maken voor de consument. Zo heeft hij reeds beloofd om binnen een aantal jaar een stad te bouwen op Mars. Lees het volledige artikel hier.

Related Posts