De 5 leukste activiteiten om op het water te doen in de zomerdagen

Ken je dat gevoel, dat hoe kouder de dagen zijn, hoe meer je wegdroomt over de warme zomerdagen? Wij hebben er hier op de redactie wel last van in ieder geval en dat is de reden dat we een lijstje wilden maken over de leukste dingen om te doen op het water in de warme zomerdagen. Gewoon om alvast een beetje het gevoel te krijgen.

1. Kitesurfen

Kitesurfen is ontstaan in 1999 door een combinatie tussen wakeboarden en windsurfen te creëren. In de jaren ’80 was windsurfen de meest populaire watersport in Nederland, maar anno 2019 is kitesurfen absoluut de nummer 1 watersport. Als je het nog nooit gedaan hebt, maar wel ervaring hebt met waterskiën, wakeboarden, windsurfen of zeilen, dan zul je het zeker snel oppikken.

2. Wakeboarden

Wakeboarden kan je zowel achter een boot als achter een kabelbaan doen. Achter een boot is verreweg het leukst, maar het nadeel is dat je een boot nodig hebt. Een kabelbaan is daardoor de perfecte oplossing voor de mensen die niet in het bezit van een boot zijn. In Nederland zijn er verschillende banen waar je lekker kan gaan wakeboarden. En als je het een beetje onder knie hebt, kan je altijd nog op zoek gaan naar een boot voor het echte werk.

3. Suppen

Suppen, stand-up-paddle of peddelsurfen, zoals oer Hollanders het noemen is precies wat het woord doet vermoeden: op een surfboard staan en jezelf met een peddel voortbewegen. De geschiedenis van suppen ligt in Hawaii waar lifeguards op hun surfboard gingen staan om zo beginnende surfers in de gaten te houden. Door een groot board te nemen en een lange peddel te gebruiken kan je makkelijk blijven staan op het board, in tegenstelling tot ‘normale’ surfers die liggend moeten peddelen. Een goede plek om aan je sup gear te komen is trouwens Sup van Jobe.nl

4. Catamaran zeilen

De catamaran is een soort mix tussen surfen en zeilen. In plaats van één romp, heeft deze boot twee rompen die aan elkaar gemonteerd zijn. Wat catamaran zeilen zo leuk maakt is de avontuurlijke factor en het samenwerking element dat uiterst belangrijk is bij het varen van deze boot. Als er niet goed samengewerkt wordt zou het zomaar kunnen dat de boot omslaat. Deze boot is dus zeker niet voor de mensen die rustig een wijntje op het water willen drinken, maar juist voor de avonturiers en thrill-seekers. Uiteraard zijn er ook wat grotere en stabielere catamaran boten waar je wel zeker weet dat ze niet omvallen, maar dat is toch minder spannend.

5. Flyboarden

Dit is de nieuwst watersport uit het lijstje. Flyboarden is opstaan in 2011 en is nog het meest te vergelijken met vliegen met een jetpack. Je staat op een plank die omhoog wordt gestuwd door door straalpijpen met water. Ongetwijfeld dat je dit weleens gezien hebt en je verbaast hebt over hoe dit mogelijk is. Er zijn verschillende plekken in Nederland waar je dit kunt doen, dus zeker een tip om dit een dagje met vrienden te gaan doen!

Wil je toch liever nog wat tips over wat je het beste kunt doen in de winter? Lees dan vooral dit artikel over het laatste wintersportgebied dat wij getest hebben.

Related Posts