Het is plata o plomo voor Netflix: wordt dit het einde van Narcos?

De spanning en sensatie van Narcos bevindt zich tegenwoordig meer rondom de serie dan er in.  Eerst werd Carloz Muñoz Portal op brute wijze doodgeschoten tijdens het scouten van locaties voor seizoen 4. Toen dreigementen naar Netflix vanaf Escobar’s broer. Nu lijkt het genoeg geweest voor de acteurs van Narcos.

Pedro Pascal (ook wel Javier Peña, DEA) heeft er in ieder geval niet zoveel vertrouwen meer in. Ofwel, totdat zeker is dat iedereen betrokken veilig is (wat we wel begrijpen). Tot die tijd kan de show waarschijnlijk niet doorgaan.

Het is plata o plomo voor Netflix

“We hebben het hier wel over levens”, zegt Pascal tegen een reporter op het vliegveld van LA. En daar heeft hij een goed punt. Als de producers niet kunnen garanderen dat de acteurs en staff veilig hun werk kunnen doen zou het het eigenlijk niet waard moeten zijn. Wellicht wordt dit een test voor Netflix’ normen en waarden; wat waarderen ze meer, geld of mensenlevens?

Netflix vs. Colombia

In Colombia is Narcos sowieso al niet zo’n geliefde serie. Voor wie bekend is met beide de show en de Colombiaanse geschiedenis lijken heel wat situaties net wat gek verbeeld. De geschiedenis van Hollywood heeft al lang bewezen dat Amerikanen enigszins houden van zelfverheerlijking, maar ook Pablo Escobar komt er vrij goed vanaf in de show. We snappen dat Rooting for the badguy zorgt voor extra spanning in films, maar als het om waargebeurde situaties gaat is dit wat vreemd. Niet heel gek dus dat de Colombianen het niet erg zouden vinden als de serie ten einde loopt.

Is dit dan echt het einde?

Netflix zegt zelf dat de feiten rondom de dood van de locatie scout nog onbekend zijn en of het iets met de show te maken had is nog onduidelijk (hij werd dan ook gevonden in Mexico en niet in Colombia). Een onbekende man met een camera op afgelegen locaties kan ook de aanleiding zijn geweest voor het tragische ongeval. Mocht je binnenkort zelf eens gaan kijken in Colombia? Roep dan maar niet dat je Narcos fan bent en álles weet over de Colombiaanse geschiedenis. Je eindigt waarschijnlijk niet vol kogelgaten, maar ook zeker niet met veel vrienden.

Escobar’s zoon heeft ook nog even wat foutjes uit de serie weten te halen (hij is ook al geen fan). Verder even gemist wat er allemaal gebeurd is rondom Narcos de laatste tijd? Zijn broeder ligt je wel even in.

Bron: Unilad

Related Posts