Food Friday | BBQ Kip wraps om het weekend te kickstarten!

Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden. 

Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘BBQ Kip wraps met een licht pittig en romig sausje’!

(Bereidingstijd circa 20-30 minuten)

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200gram Kippendij
  • BBQ & Grill Kruiden Body & Fit
  • 2 Wraps / Tortilla’s
  • Cookingspray

Voor het Sausje:

  • 60gram Créme Fraîche
  • 10ml Sriracha
  • Zest van 1 citroen + het sap van een ½ citroen.
  • 2gram zout (snufje)

Voor de salade:

  • 150gram witte kool
  • 150gram romainse sla
  • 60gram mais
  • 60gram zwarte bonen
  • 80gram oranje wortel
  • 80 gram tomaat
  • ½ avocado
  • 3gram zout (snufje)
  • 80gram rode paprika
  • 3 ml Olijf olie
  • Sap van ½ citroen

Snijd alle groentes fijn, doe deze in een kom. Voeg olijf olie, het citroen sap en de zout. Mix alles nu goed door elkaar.


Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

[column size=one_third position=first ]

Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten

[/column] [column size=one_third position=middle ]

1435 kcal
83 gram
71 gram
31 gram
21 gram

[/column] [column size=one_third position=last ] [/column]

De 8 te nemen stappen. Lets go! 

  1. Zet een pan op middelhoog vuur en spray deze in met cookingspray.
  2. Kruid de kip met de BBQ & Grill kruiden.
  3. Bak de kip 3-5 minuten aan beide kanten. Zorg en check altijd even of de kip gaar is.
  4. Nu kan je de salade en het sausje gaan maken.
  5. Als de kip klaar is laat je deze een beetje afkoelen
  6. Leg een wrap klaar, smeer deze in met het sausje leg er een beetje van de salade in en leg daar de kip op.
  7. Rol deze nu strak op, maar wel met gevoel. Anders scheurt de wrap open.
  8. Maak je boord mooi ik zou zeggen:

Enjoy!


Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef 😉

Related Posts