Food Friday | Chef met lef brengt je Spicy Cheddar & Bacon Pancakes

Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden. 

Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘Spicy Cheddar & Bacon Pancakes’!


Spicy, hartig en zoet! Dit is de ultieme smaak sensatie!

(Bereidingstijd circa 15-20 minuten)

Ingrediënten voor 1 a 2 personen

Dit heb je allemaal nodig  voor het pannenkoeken beslag:

  •     50gram Carbs – Ultra Fine Oats
    ·       35gram Eiwitten – Whey Protein (smaak voorkeur, vanille of naturel)
    ·       2 theelepels bakpoeder (Half zakje)
    ·       1 eetlepel sriracha
    ·       1 (50g) eetlepel magere kwark (for the Fluffiness)
    ·       Snufje zout
    ·       1 Ei
    ·       ½ thee lepel vanille suiker
    ·       50-100ml water

*Je kan het eiwit poeder ook vervangen door 20gram bloem.

Toppings & sausje:

  • 1 Banaan
  • 4-6 plakjes bacon
  • 2 plakjes Cheddar
  • 2 eetlepels Maple Syrup

Gekarameliseerde banaan:

Bak eerst de bacon tot deze lekker knapperig zijn. Snijd de banaan in plakjes van ongeveer 1cm. Gebruik daarna de pan en het vet van de bacon om de banaan daar in te bakken. Als de banaan een beetje goud bruin is aan beide kanten giet je de maply syrup eroverheen, hussel je de banaan nog even om en klaar! Haal de banaan wel direct uit de pan en spoel deze direct af, anders wens ik je later succes met de pan schoon maken!


Voedingswaarde voor de gehele maaltijd

[column size=one_third position=first ]

Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten

[/column] [column size=one_third position=middle ]

909 kcal
82 gram
91 gram
5 gram
28 gram

[/column] [column size=one_third position=last ] [/column]

De 8 te nemen stappen

  1. Mix de Ultra Fine Oats, whey protein poeder, bakpoeder, vanille suiker, het ei, de kwark, sirracha en zout in een kom.
  2. Voeg water toe op gevoel, het beslag mag best dik zijn maar nog wel mengbaar. * Je kan later altijd nog meer water toevoegen
  3. Laat dit minimaal een half uur staan om te rusten. (Niet erg als je het niet doet)
  4. Pan op laag vuur, scheutje zonnebloem olie erin en even warm laten worden.
  5. Gebruik een soeplepel om het beslag in de pan te doen.
  6. Bak ze zo een 1 á 2 minuten per kant.
  7. Leg de pannenkoekjes op een bord en doe daar een grotere kom overheen om deze warm te houden.
  8. Als ze klaar zijn leg je dus halve of kwart plakjes cheddar en bacon tussen de pannenkoekjes en bouw je eigen toren. Omdat ze nog warm zijn smelt de cheddar….( ik ben aan het watertanden terwijl ik deze tekst schrijf…) By far een van mijn lekkerste combinaties.

    Enjoy!


Met de smakelijke groeten van de Chef,

met lef 😉

Related Posts