Nigel van der Horst, ook wel bekend als Chef met lef is 26 jaar oud en een echte master in de keuken. Door middel van recepten probeert hij mensen te inspireren om gezond, lekker en makkelijk te koken. Zijn Instagram game is best wel hard en daar inspireert hij dan ook al jaren mensen om beter te leven. Dat doet hij als kok in de keuken, maar ook als fanatieke sporter in de gym. Hij laat zien dat je eigenlijk alles kunt eten, zolang je maar een balans creëert tussen voeding en je dagelijkse verbranding. Hij laat niet alleen de ingrediënten zijn, maar ook de exacte voedingswaarden.
Wij hebben hem weten te strikken om elke week zijn favoriete recept met ons te delen. Deze week presenteren wij de ‘Naan BBQ kip pizza’!
Heb je geen zin om zelf deeg te maken, maar heb je wel zin in een lekkere én gezonde pizza? Dan is dit een leuk receptje voor jou! Met slechts 10 ingrediënten heb je in 10 stappen (in iets meer dan 10 minuten) zo een heerlijke eiwitrijke pizza op tafel!
(Bereidingstijd circa 10-20 minuten)
Ingrediënten voor 2 pizza’s
- 2 Plain Naan broden (Patak’s)
- 200gram kippendijfilet
- ½ Courgette
- 6-8 gesneden champignons
- 1/2 Rode Ui
- Rucola
- Sriracha Saus
- Tomate Frito (passata)
- Remia Smokey BBQ Saus
- Peper & zout
Voedingswaarde voor de gehele maaltijd
[column size=one_third position=first ]Kcal
Koolhydraten
Eiwitten
Vezels
Vetten
486 kcal
37 gram
25 gram
2,4 gram
25 gram
De 10 te nemen stappen
1. Verwarm de oven op 250 graden.
2. Marineer de kip in de bbq saus.
3. Grill/bak de kip aan beide zijden tot deze gaar is (6-8min).
4. Snijd alle groentes
5. Smeer de Frito over de Naan
6. Snijd de kip in mooie reepjes.
7. Nu kan je de pizza beleggen met alle andere ingrediënten
8. De pizza mag voor ongeveer 6-8 minuten in de oven
9. Leg wat rucola op de pizza en spuit er wat Sriracha er overheen.
10. Geniet van je pizza!
Enjoy!
Met de smakelijke groeten van de Chef,
met lef 😉