Hierom steken muggen jou vaker dan je vriendin

Je kent het wel; je zit lekker buiten te BBQ’en en te genieten van je biertje bij zonsondergang, als je ineens iets voelt jeuken. Nietsvermoedend krab je aan je elleboog als je ineens opschrikt: schemer is muggentijd! Halsoverkop met je halve worst nog in je hand ren je naar binnen en sluit alle deuren en ramen. Let’s face it, muggen zijn de duivel. 

Maar waarom altijd ik?!
Je hebt alle ramen nog snel dicht kunnen doen. In een stinkend hete kamer klaagt je vriendin of alsjeblieft het raam open mag. Maar nee, je wilt geen enkel risico lopen. De volgende ochtend wordt je wakker, bezweet, met een chagrijnige vriendin, en je raadt het al; onder de bulten. Maar hoe komt het dan dat jij er zoveel last van hebt terwijl je vriendin bij wijze van spreken nog in de tuin zou kunnen slapen zonder gestoken te worden? Hier de redenen, nu mag je vriendin nooit meer zeggen dat je je aanstelt.

Woest aantrekkelijk
Er is al bekend dat alleen vrouwelijke muggen steken, en dat mannen over het algemeen meer gestoken worden. Coincidence? I think not. Maar naast de seksuele geaardheid van muggen spelen de volgende dingen ook een rol op je prikbaarheid:

1. Je werkt als een zweet-magneet
Onderzoekers hebben aangetoond dat muggen je kunnen vinden door zweet. Over het algemeen sporten mannen meer, en zweten ze ook meer. Misschien toch maar met het raam open slapen dan.

2. Global Warming
Ok misschien niet letterlijk, maar je CO2 uitstoot is wel de reden dat muggen je extra lekker vinden. Mannen ademen meer CO2 uit en worden daardoor vaker gestoken.

3.  Bier Dier
Je had het misschien al eens voorbij horen komen, maar bier drinken maakt je aantrekkelijker voor muggen. En niet eens alleen omdat je van bier een zwetend, CO2 uitademend lopend doelwit wordt!

Dus wat helpt wel?
Eerlijk gezegd hebben we geen idee. Bier drinken, zweten en ademenen mag in ieder geval niet, dus wat er dan nog overblijft is niet helemaal duidelijk. Er blijven eigenlijk maar twee opties over;

  • Permanent onder een klamboe leven en zeggen dat je dat hebt overgehouden aan je vette obscure reis door Azië
  • Leren leven met je muggenbulten en af-en-toe er lekker over klagen. De zomer duurt maar een paar maanden, dus voor je het weet ben je er weer vanaf!

Bron: Fit

Related Posts