Meet the New Kings of Cocaine: Narcos Seizoen 3

“Agent Pena, hoeveel weet jij eigenlijk over het Cali Cartel?” In een wereld post-Pablo Escobar resoneert die onheilspellende vraag in het laatste seizoen van de Netflix Original Serie Narcos nog na. Het voorspelt de premisse van het aankomende seizoen waarin het machtigste Colombiaanse drugskartel ooit, het Cali Cartel, haar kans schoon ziet om aan de top te komen van de corrupte, machtige en zeer winstgevende wereld van cocaïnesmokkel.

Nu de bloederige jacht op Pablo Escobar ten einde is gekomen, richt de DEA haar aandacht op de rijkste drugssmokkel organisatie in de wereld: het Cali Cartel. Geleid door vier machtige ‘godfathers’, is de werkwijze van dit cartel heel anders dan dat van Escobar. Ze kopen ambtenaren en de politie om en doen er alles aan om hun gewelddadige acties uit het nieuws te houden.

www.youtube.com/watch?v=j73-IvTvNN0

Meet the Kings:
Gilberto Rodriguez Orejuela (Damian Alcazar)-  leider van het Cali Cartel, “boss of bosses”
Miguel Rodriguez Orejuela (Francisco Denis)-  de mastermind achter de oprichting van het  Cali Cartel en Gilberto’s broer
Pacho Herrera (Alberto Ammann)-  een van de belangrijkste ‘hitman’, hij runt de Mexicaanse connecties en de internationale distributie
Chepe Santacruz Londono (Pepe Rapazote)–  staat aan het hoofd van alle zaken die het cartel doet in de stad met de hoogste afname cijfers: NYC.

Wanneer Gilberto aankondigt dat hij voornemens is om de business de rug toe te keren, schakelt Javier Pena (Pedro Pascal) de hulp in van de Amerikaanse en Colombiaanse politiemacht om hen ten gronde te brengen. Dit seizoen toont een complexe en meedogenloze wereld met nieuwe belangrijke spelers in de lange geschiedenis van internationale drugssmokkel.

Nieuwe spelers zijn:

  • Jorge Salcedo (Matias Varela)- Cali’s hoofd van beveiliging, wiens vrouw en kinderen belangrijker zijn voor Jorge, dan de veiligheid van zijn leidinggevenden.
  • DEA agents Chris Feistl (Michael Stahl-David) en Daniel Van Ness (Matt Whelan), die op de zaak worden gezet en zich er onverschrokken maar onervaren instorten.
  • Franklin Jurado (Miguel Angel Silvestre)-  de witwasser van het kartel, die onbedoeld zijn vrouw, Christina (Kerry Bishe) in levensgevaar brengt.
  • David Rodriguez (Arturo Castro)- Miguel’s oudste zoon, die in eerste instantie helemaal geen essentiële  rol binnen het kartel op zich wil nemen.
Dit keer zijn alle regels van het spel veranderd zowel voor de narcos als voor hun tegenstanders – iets wat velen van hen pas beseffen op het moment dat het te laat is.
Related Posts