Top 3 | Restaurants om iets nieuws te proberen in Amsterdam

Ondanks dat ook wij waarde hechten aan onze vaste stekjes, is het belangrijk om af-en-toe weer eens iets nieuws te proberen. Zeker in een stad als Amsterdam waar het aanbod zo ontzettend groot is is het leuk om op culinair avontuur te gaan naar de nieuwste hapjes. Het nadeel van als je iets niet kent is dat je ook niet weet of het lekker is, maar daar zijn wij voor. Dit zijn onze drie aanraders om eens iets nieuws te proberen.

Met nieuw bedoelen we niet altijd dat het restaurant nieuw hoeft te zijn. Het kan ook bijvoorbeeld een nieuwe kaart zijn of gerechten die voor de standaard Nederlander vernieuwend zijn. Dus geen zorgen als je het al kent, dan ben je goed op weg om TSOM schrijver te worden.

3. Het truffel menu van 5&33
5&33 is een mediterraans geïnspireerd restaurant met een open keuken en een chille sfeer. Sowieso is deze plek een echte must-do, met allerlei creatieve activiteiten zoals kunst & fotografie exposities. Het restaurant zelf is niet nieuw, maar het speciale truffel menu is een ervaring die je nog nooit gehad hebt. Het menu heeft een keuze uit drie of vier gangen en élke gang bevat truffel. Klinkt gek, maar het komt in elke gang zo anders uit dat het oprecht een hele beleving is.

Waar: Martelaarsgracht 5
Prijsklasse: €€ – 3 gangen voor €60,- of 4 gangen voor €80,- p.p.

2. Thais-Japans Fine dining bij Joya
Afgelopen juni opende Joya voor het eerst haar deuren. Joya is een combinatie van de Thaise en Japanse keuken in een fine dining jasje. Alle gerechten worden op een Franse manier bereid en zijn bedoeld om te delen. Met bijpassende cocktails en wijntjes is dit de ideale plek voor een avondje uit. Ze weten namelijk ook wel hoe ze een feestje moeten bouwen, dus zo kan het zomaar gebeuren dat je na je dessert met een cocktail in je hand er stiekem een paar dance moves uitgooit op een vrijdagavond. Geloof ons, op deze plek op de Spuistraat ga jij je uiterst vermaken.

Waar: Spuistraat 3GH
Prijsklasse: € – Hapjes voor €10,- en grotere gerechten voor €16,-

1. De nieuwe menukaart van de Tulp
Hoewel de Tulp zelf pas sinds de zomer bestaat, wordt er al hard geïnnoveerd. Vorige week presenteerden ze een volledig nieuwe lunchkaart vol gezonde hapjes en guilty pleasures. Het tropische restaurant volgt huidige foodtrends op de voet maar blijft ook trouw aan de klassieke Caribische sfeer waar we van zijn komen te houden. Hippe gerechten zoals pokébowls, acaibowls en chiapudding nemen nu deel aan het menu. We gaan eerlijk zijn, letterlijk alle nieuwe gerechten zijn aan te raden.

Waar: Marie Heinekenplein 33
Prijsklasse: € – Broodjes €8,50,- of deelplanken voor ± €10,-

Liever Vietnamees? Kijk onze Top 3 Vietnamese restaurant in Amsterdam.

Related Posts