Van Adolf Dassler tot adidas Originals

Toen Adi terug kwam van de tweede wereldoorlog, had hij zichzelf voorgenomen dat hij innovatieve sportschoenen wilde maken. In de schuur van zijn moeder kon hij met een investering van zijn vader beginnen aan zijn droom. Na enige jaren van succes en het leveren van schoenen aan vele Olympische sporters besloot zijn broer Rudolf dat hij ook deel wilde uitmaken van het bedrijf, wat toen Gebruders Dassler Schuhfabrik ging heten. Over het einde van de samenwerking gaan wat roddels, zo zou Adolf zijn broer na de Tweede Wereldoorlog (waarin zij beide bij de Nazi Partij zaten) hebben aangegeven als Nazi bij de Amerikanen, maar dat is nogal rigoureus. Hoe dan ook, Rudolf vertrok uit het bedrijf en begon zijn eigen bedrijf, Puma. Adolf had een nieuwe naam nodig en besloot zijn oude bijnaam uit het stof te trekken; Adi Dassler – adidas.

En wat hebben wij daaraan? 2015 staat nu al bekend als het jaar van adidas. Het zogenaamde bladlogo komt terug in het straatbeeld, waar het eigenlijk sinds 1971 nooit weg is geweest. Om het jou makkelijk te maken, hebben wij een aantal innovatieve modellen voor de lente van 2015 op een rijtje gezet.

Deze special, met de toepasselijke naam Spezial Albrecht, gebaseerd op een zeldzame collectie Sevillas is wat adidas meer gaat brengen dit jaar – leer, kwaliteit en vooral kleur. De Albrecht wordt verwacht in de lente van 2015 (nu dus), maar het schijnt dat een groot deel van de collectie al opgekocht is door voetballers, basketballers en ja, rappers.

Dit model ken je; de Superstar – geliefd bij sneakerfreaks maar ook bij tienermeisjes, een model voor iedereen. Om nog een beetje te kunnen opvallen, brengt adidas vele originele kleurstellingen uit. Bovenstaande uitvoering is met een snake leather print, geen echt leer, dus je hoeft je ook geen zorgen te maken om het welzijn van de Duitse slangen.

Iets minder classic, maar ook lente 2015. Daar waar Nike de Huarache verkoopt aan Jan en alleman, wil Adidas dit model iets specifieker gaan verkopen aan de echte liefhebbers. De Tubular Runner is net als de Albrecht uitgevoerd in andere kleuren dan.. wit, wat de schoen gelijk een vrolijker gevoel geeft. Alhoewel zwart en wit voor schoenen een trend is, heeft adidas deze lente schijt aan trends.

Related Posts

HUF Summer 2015 Lookbook

Bekijk hier het zomer 2015 Lookbook van het skateboardmerk HUF. Opgericht door pro skater Keith Hufnagel in 2002,…