Venom-regisseur Ruben Fleischer: Confrontatie met Spiderman komt eraan.

Volgens Fandom zei hij: “Dat is waar het allemaal toe zal leiden, en dat is het opwindende, omdat we de oorsprong van Venom hebben veranderd … In de strips is hij geëvolueerd van Spider-Man maar vanwege het ding dat Marvel en Sony hebben, hebben we dat niet kunnen doen.

Of Tom Hardy een scène met Tom Holland zal delen in de volgende Venom-film valt nog te bezien, maar het is goed om te weten dat dit iets is waar we op een bepaald moment naar uit kunnen kijken. Het is ook goed om te weten dat Tom Hardy zeker zijn rol als Eddie Brock zal blijven vertolken.

Het nieuws werd bevestigd door Sony-producent Amy Pascal in juli.

In een gesprek met Fandango zei ze: “Ik kan zeggen dat Tom Hardy terugkomt en dat hij de personage prachtig speelt zoals niemand anders dat kan.”

Toen hem werd gevraagd of hij iets aan Venom zou hebben veranderd, zei hij: “Als er iets was, zou ik de reactie van de critici hebben veranderd. Ik was echt bang dat mensen het niet leuk zouden vinden, want het is een aangename film en ik” ben niet zeker of het gewoon een terugslag van Sony was of dat mensen gewoon Marvel aanbidden.

“Maar ik was echt verbaasd dat de critici er op uit waren omdat het publiek echt van de film genoot. En zoveel mensen die het hebben gezien, waardeerden het gewoon dat het een leuke superheldenfilm was. Dus ik was een beetje verrast. Ik wist niet wat ze ervan verwachtten.

In de strips is de oorsprong van Venom nauw verbonden met de eigen geschiedenis van Spider-Man met de buitenaardse symbiote die later bindt met Eddie Brock – maar de Venom-film liet de betrokkenheid van Spiderman volledig weg.

De redenen hiervoor zijn waarschijnlijk te vinden in de licentiekwesties rond beide karakters.

De rechten op beide Marvel-favorieten zijn eigendom van Sony, hoewel dit werd bemoeilijkt door een licentieovereenkomst met betrekking tot de betrokkenheid van Spider-Man in het Disney-eigendom Marvel Cinematic Universe (MCU), dat de helden van de Avengers en Guardians of the Galaxy franchises omvat.

Related Posts