Avonturier vliegt 24 km over Zuid-Afrika in zijn campingstoeltje aan heliumballonnen

Wie denkt dat Heliumballonnen alleen goed zijn als party-trick voor gekke stemmetjes, moet even met Tom Morgan gaan praten. Samen met zijn team ‘The Adventurists’ vloog hij deze week over de vlaktes van Zuid-Afrika, getrokken door 100 Heliumballonnen. Gewoon vanuit zijn luie campingstoel. 

Wie vroeger een niet-al-te-groot kind was of een skinny volwassenen kreeg vaak genoeg de grap ‘kijk uit met de wind, straks waai je nog weg’. Grappig? Nee. Inspirerend? Ja! Mede door de film UP droomden we allemaal wel eens dat we weg zouden kunnen vliegen aan een bos ballonnen. Deze mannen lukten het, en het roept wel een beetje de avontuurlijke uitvinder in ons op.

Van Amsterdam naar Hilversum dus
Aan zijn campingstoeltje vloog de Brit binnen twee uur 24 km en haalde hij een hoogte van 2.530 m. Geen flauw vluchtje. Behalve dat de constructie knap gemaakt is moet je het ook maar durven, 2 uur hangen aan ballonnen op 2.530 m boven de vlakten. De boodschap van de jongens achter de stunt is vooral om niet saai te zijn. Vet.

Kijk vooral wel even het origineel
Momenteel gaan er heel veel filmpjes van de succesvolle missie rond, maar dit is het originele filmpje na de eerste lift off van de avonturiers zelf. Wil je weten hoe het hele avontuur tot stand is gekomen? Kijk dan even hun website.

Geïnspireerd door het landschap van Zuid-Afrika? Hij staat ook op onze bucketlist van landen waar we absoluut naar toe willen.

Related Posts