Deze 10 essentials heb je nodig voor je mancave

Als je dit leest, dan is de kans groot dat je op zoek bent naar een plek om even helemaal jezelf te zijn. Te ontvluchten van alle dagelijkse dingen en even helemaal relaxt to worden in een rustige omgeving. Een plek zonder omgevingsgeluid waar je je kan focussen op de betere dingen van het leven, denk aan: werken aan je toekomstdroom, een goed boek lezen, je favoriete film kijken of met vrienden praten over meer belangrijke dingen dan de dagelijkse beslommeringen, onder het genot van verse bak koffie. De mancave is de ideale plek voor jongens die even moeten opladen van de gewone wereld, in hun eigen ‘mannen wereld’. In dit artikel hebben we een lijst gemaakt van de items die niet mogen ontbreken in de mancave, want dit gaat veel verder dan gamen in de kelder, deze plek moet magisch zijn. Dus als je van plan bent om een mancave te bouwen, dan zouden deze items een goede start kunnen zijn.

1. Een chesterfield bank

De chesterfield is de all time classic als het om stijlvolle banken gaat. Nadeel is echter wel dat ze niet bijzonder lekker zitten. Dus als je een hele cleane ruimte wilt creëren die je rust uitstraalt, dan is de chesterfield een goede optie. Wil je toch voor een iets comfortabelere variant gaan, dan zijn daar natuurlijk ook genoeg stijlvolle opties van.

2. Een ruime werktafel

In onze ogen is het belangrijk om een fijne werkplek te creëren waar je rustig aan je dromen kunt werken. Een ruime werktafel is daarom een must-have. De reden dat we een ruime tafel boven een kleine tafel verkiezen is zodat je vrienden kunt uitnodigen om bij jou thuis te komen werken. Hoeft natuurlijk niet je dagelijkse 9 tot 5 werk te zijn, maar gewoon iets waar je passie in zit.

3. Monitor voor je laptop

Op de ruime werktafel heb je eigenlijk maar één ding echt nodig en dat is een groot scherm waar je je laptop aan kunt pluggen. Een laptop is een fijn item om te hebben, maar er gaat niks boven je laptop aansluiten aa een groot scherm en dan echt aan het werk te gaan.

4. Goede geluidsinstallatie

Echt goed geluid breng zoveel sfeer in een ruimte, daarom is dit absoluut een essential. Investeer in een fijne geluidsinstallatie die er ook nog stijlvol uitziet. Sommige geluidsinstallaties zijn zo mooi, dat ze rustig als kunst door zouden kunnen gaan.

5. Muur decoratie

Een witte muur is lekker, maar wel heel leeg. Vul deze ruimte op met mooie kunst en je zult zien dat de ruimte meteen een stuk fijner aanvoelt. En geen cheesy items van de VT-Wonen please, maar kunst waar iemand zijn ziel in heeft gelegd. En dit hoeft niet eens duur te zijn, er zijn genoeg beginnende kunstenaars die voor een kleine prijs mooie kunst maken.

6. Een ruime boekencollectie

Je kan natuurlijk voor eeuwig Netlfix blijven kijken en social media leeg slurpen, maar je kan ook proberen jezelf te verreiken door boeken te lezen. Elk succesvol persoon is een grote lezer. En dat is geen toeval. Lezen doet zoveel met je hersenen, je leert er zoveel van, dat dit misschien wel de belangrijkste esssential van de hele lijst is. Als je geen idee hebt welke boeken je moet lezen, dan kan deze boekenlijst je goed van pas komen.

7. Een goed koffiezet apparaat

Goede koffie is benzine voor hersenen en ziel. Om deze reden fucken wij niet met goedkope koffiezetmachines zoals Senseo. Wij geloven dat hoe goedkoper de koffie is, hoe goedkoper de mindset. En trouwens, tegenwoordig is een Nespresso apparaat al super betaalbaar, dus zelfs met een klein budget kan je al lekkere koffie drinken. Is je budget wat groter, ga dan op zoek naar machine je met plezier gebruikt.

8. Stijlvolle cv ketel

Klinkt gek, maar  een cv ketel is zeker essentieel. Als je dat lekker bakkie wilt zetten in de ochtend is een beetje stromend water wel handig. Er zijn veel stijlvolle cv-ketels op de markt, werp eens een blik op Remeha cv ketels via Cvkoopjes voor zowel mooie als betaalbare cv ketels.

9. Planten

Planten zorgen ervoor dat een ruimte echt tot even komt. Heel gek hoe die kleine groene dingen zoveel voor een ruimte kunnen doen. Naast dat ze dus de ruimte een fijne leefomgeving maken, zorgen ze er ook voor dat de lucht frisser is.

10. Een tv (zonder kabel aansluiting)

Een grote tv aan de muur is lekker om af en toe met je vrienden een goede serie, film of docu aan te zetten. Soms wil je gewoon even echt niks doen en dan komt dit scherm goed van pas. Wij raden wel aan om het scherm puur te gebruiken voor de dingen die je zelf echt wilt zien. Daarom is het slim om geen kabelaansluiting te nemen. De programma’s die op tv worden uitgezonden zijn oprecht 80% schijt en vertroebelen alleen maar je mindset. En de overige 20% die wel goed is, kun je dus zelf aanzetten via een uitzending gemist of iets in die trant.

Heb je geen idee waar je je mancave moet bouwen? Check dan dit artikel hoe je een oude schuur kunt omtoveren tot je droom mancave.

Related Posts