Deze 4 restaurants in Amsterdam zijn het bezoeken waard

Wij begrijpen het. Je bent druk, je wilt gewoon een hapje eten na je werk met je vriend(in) of een groepje collega’s. Elke week openen er 4 restaurants in Amsterdam, dus soms raak je gewoon even de draad kwijt. Laat ons jou de draad weer teruggeven en ervoor zorgen dat jij overkomt als de Amsterdam local die je wilt zijn.

Bajes – eindelijk een reden om bij het Rembrandtplein te komen

De Bajes, wat letterlijk huiskamer betekent (geen gevangenis dus) onderscheidt zich van de rest met één ding: karakter. Aan de muur hangen de meest geweldige kunstwerken van gerenommeerde street artists, graffiti spuiters en andere creatievelingen. Als je de tafel weg denkt, zou je zo het idee kunnen hebben in een hippe kunstgalerie terecht te zijn gekomen. Maar natuurlijk gaan wij, liefhebbers van goed eten, het eten niet wegdenken – ben je mal. Wij, gingen er volledig voor en startten onze avond met oesters met een goede vinaigrette.

Lees meer over Bajes

Restaurant GIN NEO, als je houdt van perfectie

Vrijwel alles is perfect bij GIN NEO (Noorderstraat 19III, vlakbij de Weteringschans). Wij hadden niet verwacht zoiets te zeggen, we hebben toch al aardig wat restaurants gezien – maar wat Jin heeft neergezet is bijzonder. Vrijwel iedere dag een nieuw menu, net wat er aangeboden wordt of nog in de koelkast ligt van gister. Vers is het altijd. Omdat elke gang het verdient om genoemd te worden, gaan we dat ook gewoon lekker doen.

Lees meer over GIN NEO

Restaurant Lt. Cornelis doet op je bord wat Rembrandt deed op doek

Restaurant Lt. Cornelis zit goed verstopt in de Voetboogsteeg, niet te verwarren met de Handboogsteeg waar je vaak tot ‘s avonds laat in de Dolly hangt. Zodra je binnenkomt word je overrompeld met ‘Hollandse Klassiekers’ van Hollandse Meesters – op de grootste is Luitenant Cornelis Michielsz te zien, waarnaar het restaurant vernoemd is. Op hun eigen website verwoorden zij het zo mooi (samenvatting: Hollandse klassiekers met een moderne twist), dat wij wel moesten kijken of het allemaal wel Hollands én modern genoeg is.

Lees meer over Lt. Cornelis

Voor Thais Street Food is SOI 74 dé plek in Amsterdam

Alles wat je zoekt in een streetstyle Oosters restaurant, is aanwezig bij Soi 74, een Thais restaurant in de Amsterdamse Pijp. Veel groen, veel hout, veel kleur en veel hints naar Thailand. Met zorg is er gekeken naar wat er in Thailand essentieel is in een restaurant en daarna is er gezocht naar passende oplossingen voor ons Nederlanders. Maar wat Soi 74 een fijne tent maakt, is dat de focus op streetfood ligt, wat er voor zorgt dat er voor een eerlijke prijs, lekker en gezellig uit eten gegaan kan worden.

Lees meer over SOI 74

Minder zin in ‘fine dining’ en meer op zoek naar cocktails? Bekijk dit lijstje vol fijne tenten om een cocktail te drinken in Amsterdam.

Related Posts