Mancave bouwen? Dit zijn de 5 basis essentials voordat je begint

We hebben het onderwerp al vaker besproken, maar dat is logisch, aangezien voor veel mannen een mancave hebben één van hun grootste dromen is. Over het algemeen schreven we voornamelijk over al bestaande voorbeelden van goed gelukte mancaves. Mooie voorbeelden van exterieur en interieur, om de geest te prikkelen. Deze keer willen we daarom iets meer ingaan op het daadwerkelijk realiseren van het project. Eindeloos dromen is lekker, maar er moet ook een dag komen waarop dromen gerealiseerd worden. Met die redenen kijken we vandaag naar het fundament dat nodig is om deze droom werkelijkheid te laten worden.

1. Het financiële plaatje

First things first: de financiële middelen moeten toereikend genoeg zijn de bouw van de mancave te kunnen realiseren. Goede kans dat je het geld hiervoor niet cash in een sok hebt liggen, dus kijken we even naar de meest voor de hand liggende optie, een lening. Er zijn verschillende manieren hoe je dit geld kunt lenen. Maar er van uitgaande dat je niet je vrienden of familie in het spel wilt brengen, raden wij aan om naar een externe partner te kijken. Er zijn natuurlijke talloze kredietverstrekkers, maar Nederlands Krediet Collectief is zover wij weten een betrouwbare partner voor een persoonlijke lening.

2. De ruimte

Nu we het financiële gedeelte geregeld hebben, is het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte ruimte. Het zou zo maar kunnen dat je nog een hele ongebruikte zolder hebt, of een schuur in de tuin die je toch niet gebruikt. Dan ben je meteen helemaal ready om aan de slag te gaan. Heb je dit beiden niet, wees niet getreurd er zijn nog talloze andere opties. Denk aan een kelder onder je huis laten graven, een tuinhuis in je tuin bouwen, een uitbouw op je dak doen, of lekker cruciaal verhuizen naar een spot waar je wel ruimte hebt om een mancave te bouwen.

3. Het doel van de mancave

Nu we ook de locatie gefixt hebben is het tijd om even goed na te denken wat het uiteindelijke doel van de mancave wordt. Is dat je eigen bier brouwen, een rustige werkplek waar je aan je eigen bedrijf kan werken, een plek waar je je kunt terugtrekken voor een goed boek een een sterke bak koffie, een plek om te gamen? En dit zijn slechts enkele opties, wij hebben ook geen idee wat jouw wildste dromen zijn. Maar één ding is zeker, denk hier goed over na voordat je aan het ontwerp begint.

4. Het ontwerp

Hier begint het echt leuk te worden. Hier wordt de droom echt realiteit. Misschien ben je creatief en kan je wel je eigen ontwerp maken. Misschien ben je niet creatief en moet je iemand vinden die het voor je kan doen. Het maakt niet uit op welke manier je uiteindelijk tot het ontwerp komt, maar zodra het af is, weet je hoe je mancave eruit gaat zien.

5. De inrichting

Nu het ontwerp klaar is, kan er gekeken worden naar de inrichting. Wordt het een cleane, lichte ruimte? Of juist stijlvol donker met een ouderwetse chesterfield? De opties zijn ontelbaar, daarom hebben wij een artikel geschreven met 10 essentials die je nodig hebt in je mancave.

Related Posts